11/05/2021 11/05/2021 Το διήμερο 2 – 3 Μαΐου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος προεξήρχε της πανηγύρεως της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι. Το εσπέρας της Δευτέρας της Διακαινησίμου 3 Μαΐου, επί τη Εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Εσπερινό που...
11 Μαΐου, 2021 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 9:44

Η Διακαινήσιμος Εβδομάδα στη Μητρόπολη Πέτρας

Διαδώστε:
Η Διακαινήσιμος Εβδομάδα στη Μητρόπολη Πέτρας

Το διήμερο 2 – 3 Μαΐου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος προεξήρχε της πανηγύρεως της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι.

Το εσπέρας της Δευτέρας της Διακαινησίμου 3 Μαΐου, επί τη Εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Ελούντας.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Τρίτη της Διακαινησίμου 4 Μαΐου, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Πλάκας.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Εορτής των Αγίων Εφραίμ και της Αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον φερώνυμο Ιερό Ναό στα Αγριανά, το εσπέρας της Τρίτης της Διακαινησίμου 4 Μαΐου.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου 5 Μαΐου ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 6 Μαΐου, Εορτή της Αγίας Μαρίας της Μεθυμοπούλας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ιερούργησε στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην Φουρνή.

Το εσπέρας της Πέμπτης 6 Μαΐου, επί τη Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό Ανισσαρά.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου 7 Μαΐου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Βιδιανής Οροπεδίου Λασιθίου.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννης Στεφανάκης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεώργιος Στρατάκης και Δημήτριος Τζιράκης, ο κ. Δημήτριος Πλευράκης, σύμβουλος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και τέως Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης.

Δεόντως εορτάσθηκε και η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Ηγαπημένου Μαθητού και Φίλου του Χριστού. Το εσπέρας της Παρασκευής 7 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Σίσι.

Το Σάββατο της Διακαινησίμου 8 Μαΐου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαρμακέτω Οροπεδίου Λασιθίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων