16/01/2024 16/01/2024 Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Νικηφόρου του εκ Κριτσάς, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, στον Ι. Ναό Παναγίας Οδηγητρίας Κριτσάς, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε για την ζωή και το μαρτύριο του τοπικού αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας, ο οποίος, όπως...
16 Ιανουαρίου, 2024 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 12:13

Η εορτή του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Νικηφόρου του εκ Κριτσάς

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Νικηφόρου του εκ Κριτσάς

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Νικηφόρου του εκ Κριτσάς, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, στον Ι. Ναό Παναγίας Οδηγητρίας Κριτσάς, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε για την ζωή και το μαρτύριο του τοπικού αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας, ο οποίος, όπως ανέφερε, στους χαλεπούς καιρούς του Οθωμανικού ζυγού, όταν τα πάντα σκιάζονταν από φόβο, έδωσε την ομολογία της Πίστεως με αποτέλεσμα να σφαγιασθεί, ποτίζοντας δια του αίματος την καλιέλαιο της Αγίας μας Εκκλησίας. Κάλεσε δεν τους κατοίκους της Κριτσάς να τιμούν με ζέση την μνήμη τους Αγίου τους, που αποτελεί τιμή για τον τόπο και αστέρα πολύφωτο στο στερέωμα των Αγίων.

Εν κατακλείδι, συνεχάρη τους διδασκάλους του Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι έφεραν τους μαθητές στην Εκκλησία, για να φωτιστούν με την αγιαστική χάρη της Θείας Λειτουργίας και να κοινωνήσουν των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων.

Στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Στέργιος Ατσαλάκης, η Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μαρία Τζώρτζη και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Κωνσταντίνος Αφορδακός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων