09/08/2023 09/08/2023 Στον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση που τελέστηκαν την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Μύρωνος, στην περιοχή Πίσιδες, της πόλεως του Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χεροννήσου κ. Γεράσιμος. Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στους ασκητικούς αγώνες του Αγίου Μύρωνος και στις ποικίλες αρετές...
09 Αυγούστου, 2023 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2023 - 16:04

Η εορτή του Αγίου Μύρωνος Επισκόπου Κρήτης του Θαυματουργού στον Άγιο Νικόλαο

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Μύρωνος Επισκόπου Κρήτης του Θαυματουργού στον Άγιο Νικόλαο

Στον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση που τελέστηκαν την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Μύρωνος, στην περιοχή Πίσιδες, της πόλεως του Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χεροννήσου κ. Γεράσιμος.

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στους ασκητικούς αγώνες του Αγίου Μύρωνος και στις ποικίλες αρετές που πλημμύριζαν την ζωή του, όπως αυτές της απλότητος, της ταπείνωσης και της ανεξικακίας. Η ζωή του, πρόσθεσε, ανέβλυζε μύρο, ήταν γεμάτη από το φως του Μεταμορφωθέντος Χριστού. Η Παναγία, της οποίας την Κοίμηση θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες, αποτελούσε πυξίδα που τον οδηγούσε στον Υιό και Θεό της.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, παρότρυνε τους χριστιανούς να διδαχθούν από το την αφοσίωση και την υπακοή του Αγίου στο θέλημα και τις εντολές του Θεού, να προσπαθήσουν αυτές τις ευλογημένες ημέρες του Δεκαπενταυγούστου να νηστεύσουν, να εξομολογηθούν, να προετοιμαστούν πνευματικά για να νιώσουν έτι περισσότερο την πνευματική χαρά που σκορπίζει η Θεομητορική Εορτή της Μεταστάσεως της Πανυπερευλογημένης.

Την κυριώνυμο ημέρα, χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων “Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ”. Οι φιλοξενούμενοι και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος  είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του και να λάβουν την πατρική του ευχή και ευλογία.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων