12/01/2021 12/01/2021 Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας Κριτσάς επί τη ιερά μνήμη του Αγίου νεομάρτυρος Νικηφόρου του εκ Κριτσάς. Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Ποιμενάρχης ομίλησε περί της Εορτής, λέγοντας: «Ο Άγιος Νικηφόρος δε δίστασε για την αλήθεια και την αγάπη...
12 Ιανουαρίου, 2021 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2021 - 9:26

Η Εορτή του Αγίου Νικηφόρου του εκ Κριτσάς

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Νικηφόρου του εκ Κριτσάς

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας Κριτσάς επί τη ιερά μνήμη του Αγίου νεομάρτυρος Νικηφόρου του εκ Κριτσάς.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Ποιμενάρχης ομίλησε περί της Εορτής, λέγοντας:

«Ο Άγιος Νικηφόρος δε δίστασε για την αλήθεια και την αγάπη του Χριστού να δώσει ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Παρόλο που αρχικά αρνήθηκε τον Χριστό απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, με ταπείνωση και αυτοθυσία επανήλθε στην αλήθεια του Χριστού και της Εκκλησίας, συνειδητοποίησε το λάθος του και μαρτύρησε δίδοντας το αίμα του. Γι’ αυτό, αγαπητοί μου αδελφοί, να μην φοβόμαστε τα λάθη μας. Είμαστε άνθρωποι και λογικό είναι όλοι να κάνουμε λάθη. Δεν θα πρέπει να παραμένουμε και να δίδουμε σημασία σε αυτά. Το θέμα είναι να τα αναγνωρίζουμε και να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα διορθώνουμε. Είναι μεγάλη τιμή για ένα χωριό να έχει έναν δικό του Άγιο. Φέτος βέβαια οι περιστάσεις είναι δύσκολες, όμως πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τους Αγίους μας, θα πρέπει να επικαλούμαστε τις πρεσβείες τους και κυρίως θα πρέπει να φροντίσουμε να τους μοιάσουμε στο φρόνημα. Ο Άγιος Νικηφόρος να είναι βοηθός και προστάτης μας».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση προς τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν για την απαλλαγή από την ασθένεια και για την στήριξη και την προστασία του νοσηλευτικού και του ιατρικού προσωπικού της χώρας που έχει επωμισθεί το βάρος της μεγάλης προσπάθειας για την εξάλειψη του ιού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε για την δύσκολη αυτή περίσταση που δοκιμάζει το Έθνος μας και την ανθρωπότητα ολόκληρη: «Εύχομαι η χάρις του Επιφανέντος Θεού να μας χαρίζει υγεία, να μας δίδει υπομονή να ανταπεξέλθουμε σε όλη αυτή την δύσκολη δοκιμασία της πανδημίας. Γιατί η ασθένεια αυτή έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Δεν είναι λίγο το ότι έχουμε κλειστεί όλοι στα σπίτια μας, ότι δυσκολευόμαστε να συναντήσουμε τον αδελφό μας ενώ θα έπρεπε να χαιρόμαστε να τον βλέπουμε, ότι φοβόμαστε να τον πλησιάσουμε και να τον χαιρετήσουμε. Να προσευχόμαστε λοιπόν, αγαπητοί μου αδελφοί, γονυπετείς, να ανάβουμε το καντήλι στο σπίτι μας, να γονατίζουμε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας που όλοι έχουμε στα σπίτια μας και να Την παρακαλέσουμε να μας απαλλάξει από αυτή την δυστυχία της ασθενείας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων