19/08/2023 19/08/2023 Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάστηκε και εφέτος η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, στη Νεάπολη. Οι κύριες λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή, 13 του μηνός Αυγούστου, με Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο μετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας, Υπέρτιμος και Έξαρχος Σίδης και Αταλείας κ. Ιώβ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
19 Αυγούστου, 2023 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2023 - 19:47

Η Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου “Μεγάλης Παναγίας” Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Η Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου “Μεγάλης Παναγίας” Νεαπόλεως

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάστηκε και εφέτος η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, στη Νεάπολη.

Οι κύριες λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή, 13 του μηνός Αυγούστου, με Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο μετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας, Υπέρτιμος και Έξαρχος Σίδης και Αταλείας κ. Ιώβ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, κάλεσε τους πιστούς να αγαπούν και να τιμούν το Πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου μας, να εναποθέσουν στην Χάρη της την ελπίδα τους, να εμπιστευθούν την ζωή τους στην Μητρική της παρρησία και την στοργική Της αγκαλιά.

Όλοι μας, τόνισε, έχουμε ιερό χρέος να μετάσχουμε  με ευλάβεια και  κατάνυξη στην Εορτή της Σεβασμίας Κοιμήσεως και της εις ουρανούς Μεταστάσεώς της Παναγίας, εκφράζοντας αγιοπνευματικά την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας, για όσα πολύτιμα προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στο ανθρώπινο Γένος.

Την Δευτέρα 14 Αυγούστου, προεόρτια της Κοιμήσεως, ο Σεβ. Ποιμενάρχης ιερούργησε στον Παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης “Παναγίας Φερμαλίνας” , επί τη επετείω των Ιερών Εγκαινίων του.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εψάλησαν τα Εγκώμια έμπροσθεν του Θεομητορικού Σκηνώματος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αυστρίας κ. Αρσενίου, Πισιδίας κ. Ιώβ και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέστηκε ο Όρθρος και η πολυερχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των ως άνω αγίων αρχιερέων και του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ Προδρόμου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία της Εφεστίου Εικόνος της Θεομήτορος στις κεντρικές οδούς της πόλεως.

Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία του ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, η Βουλευτής κ. Αικατερίνη Σπυριδάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννης Στεφανάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Μυλωνάκη, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Μιχαήλ Τσιριλάκης, ο Διευθυντής του Πυροσβεστικού Σώματος Λασιθίου, Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γεροδήμος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και ο Λιμενάρχης Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Παττακός.

Την Τετάρτη 16 του μηνός Αυγούστου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου και τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ των αοιδίμων Αρχιερέων, των Κτητόρων, των Ευεργετών και των Δωρητών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων