01/04/2020 01/04/2020 Ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή προς τους πιστούς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε άτομα που τους προσεγγίζουν με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς χρησιμοποιώντας το όνομα της Ιεράς Μητροπόλεως. “Σε κανέναν δεν έχει ανατεθεί το δικαίωμα, είτε εγγράφως είτε προφορικώς, να συλλέγει χρήματα χρησιμοποιώντας το όνομα της Ιεράς Μητροπόλεως, του Μητροπολίτου,...
01 Απριλίου, 2020 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2020 - 21:16

Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου: “Εφιστούμε προσοχή στο λαό μας”

Διαδώστε:
Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου: “Εφιστούμε προσοχή στο λαό μας”

Ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή προς τους πιστούς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε άτομα που τους προσεγγίζουν με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς χρησιμοποιώντας το όνομα της Ιεράς Μητροπόλεως.

“Σε κανέναν δεν έχει ανατεθεί το δικαίωμα, είτε εγγράφως είτε προφορικώς, να συλλέγει χρήματα χρησιμοποιώντας το όνομα της Ιεράς Μητροπόλεως, του Μητροπολίτου, των συνεργατών του ή των Ιερέων”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά αναφέρει: 

Η Ιερά Μητρόπολις Πέτρας και Χερρονήσου, όπως όλοι γνωρίζετε, προσπαθεί διαρκώς με τις ελάχιστες δυνατότητες που διαθέτει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Φιλανθρωπικών και Προνοιακών δομών της, στη λειτουργία των Σχολών της και σε κάθε εμπερίστατο συνάνθρωπό μας που προσέρχεται σε αυτή ζητώντας την βοήθειά της. Παράλληλα, φροντίζει για την ανακαίνιση των Ιερών Ναών και των Εκκλησιαστικών της Μνημείων, που είναι πολυάριθμα στην Περιφέρειά της.

Υπογραμμίζουμε ότι σε κανέναν δεν έχει ανατεθεί το δικαίωμα, είτε εγγράφως είτε προφορικώς, να συλλέγει χρήματα χρησιμοποιώντας το όνομα της Ιεράς Μητροπόλεως, του Μητροπολίτου, των συνεργατών του ή των Ιερέων. Αυτό, η Εκκλησία το πράττει, μόνο μέσα από την Διοίκησή της, με διαφανείς διαδικασίες και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όταν ο λαός της χρειάζεται την στήριξή της. Οι πρωτοβουλίες αυτές, όπως η διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης που πραγματοποιείται κατ’ έτος με την συνδρομή των Ιερέων και των Μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριών, ανακοινώνονται δημοσίως με Εγκυκλίους ή Ανακοινώσεις που φέρουν την σφραγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

Εφιστούμε την προσοχή σας, ιδιαιτέρως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ώστε να μη σας προσεγγίζουν πρόσωπα για να αποσπάσουν οικονομική ενίσχυση ή ο,τιδήποτε άλλο, χρησιμοποιώντας το όνομα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων