02/10/2019 02/10/2019 Το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, στον ομώνυμο οικισμό επαρχίας Μεραμβέλλου. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, σε αυτά τα μετόχια που, αν και εγκαταλελειμμένα, δίδουν το άρωμα της...
02 Οκτωβρίου, 2019 - 3:10
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2019 - 11:15

Η μνήμη του Αγίου Ρωμανού στην Ι.Μ. Πέτρας

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Ρωμανού στην Ι.Μ. Πέτρας

Το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, στον ομώνυμο οικισμό επαρχίας Μεραμβέλλου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, σε αυτά τα μετόχια που, αν και εγκαταλελειμμένα, δίδουν το άρωμα της ευσεβείας και της Πίστεως των προγόνων μας. Και εν συνεχεία ανεφέρθη στον οσιακό βίο του Αγίου Ρωμανού, του μεγάλου αυτού Αγίου και Υμνογράφου της Εκκλησίας που καταγόταν από τη Συρία. Η μεγάλη αγάπη για την Παναγία ξύπνησε μέσα του τον πόθο της αγιότητος. Έτσι με θαυματουργικό τρόπο έγινε από παράφωνος, καλλίφωνος και συνέγραψε τα περίφημα Κοντάκια, υμνώντας πάντοτε με την μελωδική του φωνή το σεπτό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου μηνός Οκτωβρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων