14/11/2019 14/11/2019 Το εσπέρας της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε στην Αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, τον Αγιασμό επί τη ιδρύσει και τη ενάρξει λειτουργίας του Τμήματος Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την ανταπόκριση της τοπικής...
14 Νοεμβρίου, 2019 - 22:39
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2019 - 21:54

“Η οικογένεια αποτελεί το μοναδικό κοινωνικό οχυρό της εποχής μας”

Διαδώστε:
“Η οικογένεια αποτελεί το μοναδικό κοινωνικό οχυρό της εποχής μας”

Το εσπέρας της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε στην Αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, τον Αγιασμό επί τη ιδρύσει και τη ενάρξει λειτουργίας του Τμήματος Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως διά την μετοχή και την παρακολούθηση των συνεδριών του νεοϊδρυθέντος Τμήματος. «Η λειτουργία της Σχολής Γονέων είναι το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης προσπάθειας που σήμερα ευοδώνεται. Με την παρακολούθηση της σειράς συνεδριών που θα πραγματοποιούνται από έγκριτους ομιλητές με εμπειρία στο χώρο της Ποιμαντικής του Ορθοδόξου Εκκλησίας, της Παιδαγωγικής Επιστήμης και της Ψυχολογίας, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να κατανοήσουν την αποστολή του θεσμού της οικογένειας, του μοναδικού κοινωνικού οχυρού που έχει απομείνει στην εποχή μας. Διότι η παιδεία που αποκτούμε μέσα από την οικογένεια μας δίδει τα κατάλληλα ερεθίσματα για να γνωρίσουμε την πίστη, την ιστορία και την παράδοσή μας, συμβάλλοντας έτσι στην διαπαιδαγώγηση και την διαμόρφωση υγιών σωματικά και πνευματικά ανθρώπων».

Εν συνεχεία, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης παρουσίασε το βιογραφικό του πρώτου ομιλητού της Σχολής Γονέων, του κ. Δημητρίου Καλυκάκη. Ο κ. Καλυκάκης, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων ειδίκευσης στις Μαθηματικές και Φυσικές Επιστήμες, αλλά και στις Επιστήμες Αγωγής που διετέλεσε Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου και τώρα είναι Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης, ανέπτυξε το θέμα: «Τρεις βασικές προϋποθέσεις για την ισορροπία, την ανάπτυξη και την πρόοδο των νέων». Ο κ. Καλυκάκης ανέλυσε το παραπάνω θέμα διευκρινίζοντας στους παρεστηκότες με την γλαφυρότητα και την παραστατικότητα του λόγου του, γιατί η οικογένεια, το σχολείο και η Εκκλησία είναι οι πυλώνες της υγιούς ανάπτυξης των νέων και με ποιους τρόπους μπορεί να επιτευχθεί.

Στο πέρας της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Καλυκάκη διότι προσέγγισε ένα τόσο ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα με την αρμόζουσα ευαισθησία και με τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό, τον ευχαρίστησε δε που απεδέχθη άμεσα και ολοπρόθυμα την πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων