26/09/2022 26/09/2022 Τη σύναξη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας τίμησαν στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου.  Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στο Τσαμπί, μετόχι της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, επί τη ενθυμήσει του εν τη Κυθηραίων νήσω θαύματος της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών...
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 12:09

Η Σύναξη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Τσαμπί

Διαδώστε:
Η Σύναξη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Τσαμπί

Τη σύναξη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας τίμησαν στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου. 

Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στο Τσαμπί, μετόχι της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, επί τη ενθυμήσει του εν τη Κυθηραίων νήσω θαύματος της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου των Μυρτιδίων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα:

«Η Παναγία διαβεβαίωσε τους ανθρώπους ότι μετά την Κοίμηση και την εις ουρανούς Μετάστασίν Της δεν θα εγκαταλείψει τον κόσμο και αποδεικνύεται ότι είναι πάντοτε δίπλα μας διά των πολλών και αναρίθμητων θαυμάτων τα οποία δεν παύει μέχρι σήμερα να επιτελεί.

Γι’ αυτό υπάρχουν όλες αυτές οι διάσπαρτες εορτές προς τιμήν της Παναγίας μας καθ’ όλη τη διάρκεια του εκκλησιαστικού έτους, όπως και η σημερινή. Γι’ αυτό υπάρχουν χιλιάδες θαυματουργές εικόνες Της ανά πάσα την Οικουμένη, γιατί η Παναγία μας βρίσκεται παντού και πρεσβεύει για όλους εμάς. Είναι η ελπίδα, η παρηγορία και η παραμυθία μας, είναι Εκείνη που μεσιτεύει διαρκώς προς τον Κύριο και Υιό Της.

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τις εορτές αυτές και ας προσφύγουμε στα ιερά εικονίσματά Της και στους ναούς που είναι αφιερωμένοι σε Αυτήν, για να ζητήσουμε την βοήθειά Της. Να Την παρακαλούμε πρωτίστως για την σωτηρία μας, γιατί όταν βλέπει ότι αγωνιζόμαστε για την πνευματική μας προκοπή, τότε κι Εκείνη πολλαπλάσια μας δίδει την χάρη και την ευλογία Της στην καθημερινότητα και τη ζωή μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων