05/04/2021 05/04/2021 Ημερίδα για τη συμβολή του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ στον συντονισμό και την οργάνωση της Εθνικής Παλιγγενεσίας και στην Παιδεία του Γένους οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, εκ της οποίας ανακοινώνονται τα εξής: Το Σάββατο 10 Απριλίου 2021, επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία...
05 Απριλίου, 2021 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2021 - 12:29

Ημερίδα για τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’ από τη Μητρόπολη Πέτρας

Διαδώστε:
Ημερίδα για τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’ από τη Μητρόπολη Πέτρας

Ημερίδα για τη συμβολή του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ στον συντονισμό και την οργάνωση της Εθνικής Παλιγγενεσίας και στην Παιδεία του Γένους οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, εκ της οποίας ανακοινώνονται τα εξής:

Το Σάββατο 10 Απριλίου 2021, επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευγένιος Καρακωνσταντάκης, Γραφεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο οποίος θα αναφερθεί στην προσωπικότητα του Εθνομάρτυρος Πατριάρχου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για τον Άγιο Γρηγόριο Ε΄, το οποίο θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως (www.impeh.gr), μέσω της σελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως στο Facebook (www.facebook.com/mitropoli.petras.herronisou) και ραδιοφωνικά στη συχνότητα των 90,1 FM (για την Κρήτη).

Ομιλητές της Ημερίδας θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, με θέμα: «Η αλήθεια πίσω από τους αφορισμούς της Επαναστάσεως του 1821 από τον Πατριάρχη Γρηγόριο το Ε΄», ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης, Κληρικός – Θεολόγος Καθηγητής, με θέμα: «Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ ως φορέας του πατερικού φρονήματος» και ο κ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης, Δρ. Ιστορίας, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Συνεργάτης Κ.Ε.Σ. Χάρβαρντ, με θέμα «Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ και η Παιδεία του Γένους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων