12/03/2024 12/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, με την κανονική άδεια και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, τέλεσε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι την μοναχική κουρά του εξ Αγίου Νικολάου ορμωμένου κ. Γεωργίου Καροφυλάκη, ο οποίος έλαβε το όνομα Ναθαναήλ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
12 Μαρτίου, 2024 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 20:31

Κουρά μοναχού και χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη και Χερρονήσου

Διαδώστε:
Κουρά μοναχού και χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη και Χερρονήσου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, με την κανονική άδεια και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, τέλεσε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι την μοναχική κουρά του εξ Αγίου Νικολάου ορμωμένου κ. Γεωργίου Καροφυλάκη, ο οποίος έλαβε το όνομα Ναθαναήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας προέτρεψε τον νέο μοναχό να προσεύχεται για όσους συνετέλεσαν στην κατά Θεόν πρόοδό του και να μην τον φοβίζουν οι δοκιμασίες τόσο της μοναστικής ζωής όσο και της ιεραποστολής όπου θα διακονήσει.

Την επομένη, Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024 τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του π. Ναθαναήλ στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος πόλεως Αγίου Νικολάου. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Νεάς Ζηλανδίας κ. Μύρων, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και τέλεσε την χειροτονία και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέα Ζηλανδίας κ. Μύρων ανέφερε:

«Άπειρες οι ευχαριστίες και η ευγνωμοσύνη μας προς τον Πανάγαθο Θεό, που δεν χάνει καμία ευκαιρία στη ζωή μας να μας δείξει ότι είναι παρών και ότι είναι αυτός που ευλογεί και καθοδηγεί κάθε μας κίνηση, λόγο και πράξη. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω και τον αδελφό μου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, για τις πολλές ευεργεσίες που έχει επιδείξει προς εμέ από πολλών ετών, στη διακονία μας εντός της Εκκλησίας. Εύχομαι στον Θεό να τον έχει καλά, να μακροημερεύει στη ζωή του και να του χαρίζει μια αρχιερατεία ανέφελη και καρποφόρα.

Ένας καρπός αυτής της αρχιερατείας, με συγκαλλιεργητές τους καλούς ιερείς και τους καλούς συνεργάτες του είναι και η σημερινή χειροτονία του αγαπητού σε όλους, π. Ναθαναήλ. Το σημερινό Ευαγγέλιο χαρακτηρίζει την μέχρι τώρα ζωή του, όπου βλέπουμε ότι όχι από καθήκον, αλλά από αγάπη πρέπει να διακονούμε τον αδελφό μας που είναι εμπερίστατος, χωρίς φαγητό, χωρίς ρούχα, χωρίς νερό, που είναι ξένος, άρρωστος, φυλακισμένος και να κάνουμε αυτά που θα κάναμε στον εαυτό μας. Το μέχρι τώρα παράδειγμα του π. Ναθαναήλ αυτό ακριβώς μας έδειξε, διακονώντας στην Ενορία της Αγίας Τριάδος. Η τόση αγάπη που δέχθηκε από τον Μητροπολίτη, τους ιερείς, από όλους εσάς, τον εφοδιάζει και έρχεται να δώσει αυτή την αγάπη, ως κληρικός πλέον, δίνοντας αγάπη σε κάθε άνθρωπο, είτε κατ’ άνθρωπον το αξίζει, είτε όχι.»

Ο π. Ναθαναήλ Καροφυλάκης εν καιρώ θα διακονήσει στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας και στο Ιεραποστολικό Κλιμάκιο που έχει αναπτύξει στις Νήσους Φίτζι, Τόνγκα, Σαμόα και στα λοιπά νησιωτικά συμπλέγματα του Νότιου Ειρηνικού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων