02/09/2019 02/09/2019 Το πρωί της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, επί τη ενάρξει της Ινδίκτου, του νέου εκκλησιαστικού έτους. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη το μήνυμα της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη Εορτή της Ινδίκτου, η οποία έχει καθιερωθεί ως ημέρα...
02 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:36

Μητρ. Πέτρας: “Η πίστη καλλιεργεί την ψυχή”

Διαδώστε:
Μητρ. Πέτρας: “Η πίστη καλλιεργεί την ψυχή”

Το πρωί της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, επί τη ενάρξει της Ινδίκτου, του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη το μήνυμα της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη Εορτή της Ινδίκτου, η οποία έχει καθιερωθεί ως ημέρα προσευχής για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ και εψάλη το Πολυχρόνιον της Α.Θ.Π.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους ευσεβείς χριστιανούς μια ευλογημένη νέα εκκλησιαστική χρονιά «και η Χάρις του Παναγάθου Θεού ταις πρεσβείαις της Μεγάλης Παναγίας, να μας αξιώσει να περισσεύσουμε εις έργα αγάπης και κυρίως Πίστεως. Διότι η Πίστη, όπως ανέφερε, καλλιεργεί την ψυχή, δίδει χαρά στη ζωή μας και μας χαρίζει αγάπη. Έτσι μπορούμε να ζήσουμε ως γνήσια και αγαπητά τέκνα Θεού».

Προ της απολύσεως ετελέσθη ο Αγιασμός επί τη ενάρξει του νέου μηνός Σεπτεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων