20/11/2019 20/11/2019 Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λιμένος Χερσονήσου. Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην παραβολή του άφρονος πλουσίου και τις ολέθριες συνέπειες που φέρνει το πάθος της πλεονεξίας. Ο πλούσιος κτηματίας της περικοπής...
20 Νοεμβρίου, 2019 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2019 - 15:57

Μητροπολίτης Πέτρας: “Ο υλικός πλούτος δεν φέρνει τη σωτηρία”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Πέτρας: “Ο υλικός πλούτος δεν φέρνει τη σωτηρία”

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λιμένος Χερσονήσου.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην παραβολή του άφρονος πλουσίου και τις ολέθριες συνέπειες που φέρνει το πάθος της πλεονεξίας. Ο πλούσιος κτηματίας της περικοπής αντί να ευχαριστήσει τον Θεό για την πλούσια σοδειά του, αποφασίζει να οικοδομήσει μεγαλύτερες αποθήκες για να επωφελείται τα αγαθά του. Σκοτίσθηκε όμως από την πλεονεξία του, από την ακόρεστη επιθυμία να ορέγεται τους καρπούς του δίχως να σκέπτεται να δωρίσει τα περισσεύματα της σοδειάς στους συνανθρώπους του που είχαν ανάγκη. Έτσι κατάντησε δυστυχισμένος και άρρωστος.

Ο Ποιμενάρχης περάτωσε την ομιλία του, επισημαίνοντας το επουσιώδες νόημα της ευαγγελικής περικοπής:

«Ο άφρων πλούσιος είναι τύπος πολύ συνηθισμένος στην εποχή μας. Είναι εκείνος που περιορίζει τα όνειρα και τις προσδοκίες του στα λίγα χρόνια της επίγειας ζωής. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτε περισσότερο. Οι βιοτικές μέριμνες είναι το καθημερινό του πρόβλημα και σ᾽ αυτές εξαντλείται όλος ο δυναμισμός του. Αιχμάλωτος από το πάθος της υλικής προόδου, να δημιουργήσει όσο γίνεται μεγαλύτερη περιουσία, ο σημερινός άνθρωπος δεν σκέφτεται ότι το ταξίδι του θανάτου θα το κάνει χωρίς αποσκευές, χωρίς καταθέσεις και βιβλιάρια, χωρίς περιουσιακά στοιχεία. Διότι όταν βρεθούμε, αγαπητοί μου, ενώπιον της Βασιλείας του Θεού το κριτήριο της σωτηρίας μας δεν θα είναι η υλική μας προκοπή αλλά η φιλευσπλαγχνία προς τους συνανθρώπους μας» ανέφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων