14/12/2020 14/12/2020 Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρουσταλλένιας στο Οροπέδιο Λασιθίου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου (Αγίων Προπατόρων). Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στο κήρυγμά του: «Σήμερα, Κυριακή των Προπατόρων, δύο εβδομάδες πριν εορτάσουμε τη μητρόπολη των Εορτών, τα Χριστούγεννα, τιμούμε όλους εκείνους τους Αγίους αλλά και όλους τους ανθρώπους, τους Κριτές, τους...
14 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2020 - 14:23

«Να προετοιμάσουμε την καρδιά μας σαν φάτνη»

Διαδώστε:
«Να προετοιμάσουμε την καρδιά μας σαν φάτνη»

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρουσταλλένιας στο Οροπέδιο Λασιθίου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου (Αγίων Προπατόρων).

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στο κήρυγμά του: «Σήμερα, Κυριακή των Προπατόρων, δύο εβδομάδες πριν εορτάσουμε τη μητρόπολη των Εορτών, τα Χριστούγεννα, τιμούμε όλους εκείνους τους Αγίους αλλά και όλους τους ανθρώπους, τους Κριτές, τους Ιερείς, τους Προφήτες που έζησαν προ Χριστού, με την ελπίδα και την προσδοκία της ελεύσεως του Χριστού στον κόσμο. Γι’ αυτό, κάθε φορά που η Εκκλησία εορτάζει στις 25 Δεκεμβρίου την κατά σάρκα Γέννηση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, θέλει να αναπληρώσει και να ανακαινίσει αυτή την προσδοκία, αυτό τον πόθο της Γέννησης του Χριστού σε εμάς τους ανθρώπους, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε καταλλήλως την ψυχή και την καρδιά μας. Να την προετοιμάσουμε σαν φάτνη ώστε να γεννηθεί εντός ημών ο Χριστός και να παραμείνει εκεί σε όλη μας τη ζωή. Διότι η Βασιλεία του Θεού είναι μέσα μας, αρκεί να ενεργοποιήσουμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος που λάβαμε κατά το Μυστήριο του βαπτίσματος και του χρίσματος».

Περαίνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε: «Ζούμε σε παράξενη εποχή. Είμαστε παιδιά μιας προβληματικής γενεάς. Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε το νόημα της Εορτής των Χριστουγέννων. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Γέννηση του Χριστού δεν συνάδει ούτε με τα στολισμένα δέντρα, ούτε με τα παραδοσιακά γλυκίσματα, ούτε με τα ρεβεγιόν, ούτε με τις διασκεδάσεις. Η σημασία της Εορτής των Χριστουγέννων είναι να μπορέσουμε να νιώσουμε την έλευση του Χριστού στην ψυχή μας, η καρδιά μας να αρχίσει να πάλλεται από αυτή τη χαρά, από αυτή την προσδοκία, όπως οι Άγγελοι που κατά τη νύχτα της Γεννήσεως του Κυρίου, γεμάτοι χαρά, αναβίβαζαν τα τέκνα Του στους Ουρανούς και τα οδηγούσαν στο νεογέννητο Χριστό, όπως οι Μάγοι εξ Ανατολών οι οποίοι, κατά τους Πατέρες, προσπαθούσαν δύο ολόκληρα χρόνια να βρουν πού εγεννήθη ο Χριστός για να Τον προσκυνήσουν.

Θα πρέπει λοιπόν κι εμείς να προετοιμασθούμε καταλλήλως για τα Χριστούγεννα, μεριμνώντας πρωτίστως για τον καλλωπισμό πνεύματος και ψυχής. Εφοδιασμένοι με τη νηστεία, την εξομολόγηση και την Κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων να υποδεχθούμε στην ψυχή μας τον Γεννηθέντα Κύριο».

Προ της απολύσεως ο σεβαστός Ποιμενάρχης προχείρισε εις Πνευματικόν τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Πανοσ. Αρχιμ. Αρσένιο Καστρινάκη και απηύθυνε θερμές ευχές: «Η χάρις του Θεού να σε βοηθάει να αναπαύεις τους ανθρώπους. Αυτό που ζητάει από εσένα ο Χριστός είναι να αγαπάς τους ανθρώπους, να τους κατευθύνεις στην Αλήθεια του Ευαγγελίου Του και να τους νουθετείς βασισμένος στις εμπειρίες των Αγίων και της Εκκλησίας και κατά το Θέλημα του Θεού. Να είσαι άξιος και ο Θεός να σου χαρίζει χρόνους πολλούς ώστε να οδηγείς τους ανθρώπους στον Τεχθέντα διά την ημών σωτηρία Ιησού Χριστό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων