18/09/2019 18/09/2019 Το εσπέρας της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό Αγίου Ευμενίου στις Τάπες. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σχετικώς με τα χαρίσματα του Αγίου Ευμενίου, Επισκόπου Γορτύνης, όπως τα απαριθμεί ο Ιωσήφ ο Υμνογράφος, ο συντάκτης του ασματικού Κανόνος του Αγίου. «Ο Άγιος...
18 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:00

“Ο Αγ. Ευμένιος έκανε πράξη στη ζωή του όσα δίδαξε ο Χριστός”

Διαδώστε:
“Ο Αγ. Ευμένιος έκανε πράξη στη ζωή του όσα δίδαξε ο Χριστός”

Το εσπέρας της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό Αγίου Ευμενίου στις Τάπες.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σχετικώς με τα χαρίσματα του Αγίου Ευμενίου, Επισκόπου Γορτύνης, όπως τα απαριθμεί ο Ιωσήφ ο Υμνογράφος, ο συντάκτης του ασματικού Κανόνος του Αγίου.

«Ο Άγιος Ευμένιος προσπαθούσε να κάνει πράξη στη ζωή του όσα δίδαξε ο Χριστός και όσα άφησαν ως παρακαταθήκη οι ιδρυτές της Εκκλησίας της Κρήτης, οι Απόστολοι Παύλος και Τίτος. Όπως αναφέρει ο ιερός υμνογράφος διακρίθηκε διότι έγινε «δοχείον του Πνεύματος», είχε δηλαδή μέσα στην ψυχή και την καρδιά του την χάρη του Θεού, την οποία απέκτησε διά της ταπεινότητος, της διαρκούς ασκητικής διαθέσεως και της πνευματικής προσπαθείας. Έτσι, όντας καθαρός, φωτισμένος και υγιής ψυχικά και πνευματικά, μπορούσε να κατανοήσει το Νόμο και το Θέλημα του Θεού και να το εφαρμόσει στη ζωή του. Κατά δε την αρχιερατεία του ως Επίσκοπος Γορτύνης δεν έπαψε ποτέ να κηρύσσει το Ευαγγέλιο Χριστού, να διδάσκει στους ανθρώπους την αληθινή πίστη, γι᾽ αυτό και ο Χριστός τον τίμησε δίδοντάς του το θαυματουργικό χάρισμα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο πέρας του λόγου του, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους ευσεβείς χριστιανούς να μιμηθούν κατά το μέτρο του δυνατού τα χαρίσματα του εορτάζοντος Κρητικού Αγίου: «Να είμαστε ταπεινοί και να έχουμε συναίσθηση της αμαρτωλότητός μας για να μπορούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της ψυχής μας· διότι τότε θα έρθει η χάρις του Θεού και θα μας φωτίσει για το πώς πρέπει να πορευθούμε στη ζωή μας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων