03/02/2021 03/02/2021 Τελέσθηκε και φέτος η μεγάλη Δεσποτοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος, με την οποία πανηγυρίζουμε την είσοδο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εις τα Άγια των Αγίων και την υποδοχή Του στον Ναό του Θεού από τον πρεσβύτη Συμεών, σαράντα ημέρες μετά την έλευσή Του στον κόσμο. Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 12:08

«Ο Κύριος διδάσκει στο ανθρώπινο γένος την δικαιοσύνη κ’ τη θεοσέβεια»

Διαδώστε:
«Ο Κύριος διδάσκει στο ανθρώπινο γένος την δικαιοσύνη κ’ τη θεοσέβεια»

Τελέσθηκε και φέτος η μεγάλη Δεσποτοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος, με την οποία πανηγυρίζουμε την είσοδο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εις τα Άγια των Αγίων και την υποδοχή Του στον Ναό του Θεού από τον πρεσβύτη Συμεών, σαράντα ημέρες μετά την έλευσή Του στον κόσμο.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης, απευθυνόμενος στο ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας, ανέφερε για την μεγάλη αυτή Εορτή που σηματοδοτεί την σωτηρία της ανθρωπότητος: «Αυτή την ημέρα θα πρέπει να την έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας, διότι είναι η ημέρα συναντήσεως του ανθρωπίνου γένους με τον Χριστό. Για να συναντήσουμε κι εμείς τον Χριστό θα πρέπει να ομοιάσουμε σε εκείνους που αξιώθηκαν να Τον συναντήσουν πριν από εμάς, τον Άγιο Συμεών και την Αγία Άννα.

Ο πρεσβύτης Συμεών, όπως ακούσαμε στο Ευαγγέλιο, ήταν δίκαιος και ευσεβής. Αγαπούσε τη δικαιοσύνη και δεν ήθελε να βλάψει κανέναν άνθρωπο. Κανείς όμως δεν μπορεί να επιτύχει τη δικαιοσύνη, αν δεν είναι πρωτίστως θεοσεβής. Γιατί η αγάπη προς τον Θεό είναι εκείνη που μπορεί να χαρίσει σε όλους μας την αγάπη προς τον πλησίον, δηλαδή τη δικαιοσύνη στη συμπεριφορά και στον τρόπο ζωής. Θα πρέπει όμως να παραδειγματιστούμε και από τον βίο της προφήτιδος Άννης, η οποία νύχτα και ημέρα ευρισκόταν εντός του Ναού, προσευχόμενη και επικαλούμενη το έλεος του Πανοικτίρμονος Θεού.

Με αυτό τον τρόπο κι εμείς μπορούμε να προσελκύσουμε το έλεος του Θεού. Με αυτή τη δύναμη ψυχής μπορούμε να κραυγάσουμε προς τον τεσσαρακονθήμερο Κύριό μας, Τον οποίο υποδέχεται μέσα στον λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας ο δίκαιος Συμεών, να χαρίζει σε όλους μας πρωτίστως πνευματική υγεία, ειρήνη σε όλο τον κόσμο και πάντοτε με το παράδειγμα και τη βιωτή μας να κηρύσσουμε τη δικαιοσύνη και την αλήθεια του Θεού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων