25/07/2019 25/07/2019 Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χεροννήσου κ. Γερασίμου πραγματοποιήθηκε το πρωί της 23ης Ιουλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η εκδήλωση παραλαβής της νέας πτέρυγας ανάπτυξης Ενδοσκοπικής Μονάδας Πεπτικού. Ο μέχρι πρότινος χώρος του μαιευτηρίου που ανεκαινίσθη πλήρως χάρη στην ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Blue Palace, εξοπλίσθηκε με δωρεά της οικογένειας...
25 Ιουλίου, 2019 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2019 - 13:34

Ο Μητρ. Πέτρας στα Εγκαίνια της ανακαινισμένης Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Πέτρας στα Εγκαίνια της ανακαινισμένης Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χεροννήσου κ. Γερασίμου πραγματοποιήθηκε το πρωί της 23ης Ιουλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η εκδήλωση παραλαβής της νέας πτέρυγας ανάπτυξης Ενδοσκοπικής Μονάδας Πεπτικού. Ο μέχρι πρότινος χώρος του μαιευτηρίου που ανεκαινίσθη πλήρως χάρη στην ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Blue Palace, εξοπλίσθηκε με δωρεά της οικογένειας Τσίγκου και ονοματοδοτήθηκε προς τιμή της οικογένειας Ιωάννου και Ελένης Σμπώκου, θα καλύπτει στο εξής τις ανάγκες του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μαρία Σπινθούρη μίλησε για το εγχείρημα και τις προοπτικές που προσδίδει στο Ίδρυμα η νέα αυτή πτέρυγα και έδωσε τον λόγο στον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο. Ακολουθεί η ομιλία του Σεβασμιωτάτου.

«Ως τοπική κοινωνία και ιδιαιτέρως ως Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου εκφράζομε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας στην ευλογημένη οικογένεια του κ. Ιωάννου Σμπώκου, που για μία ακόμα φορά γίνεται αρωγός και ευεργέτης του τόπου με την ανακαίνιση της σήμερα εγκαινιαζομένης Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Να πούμε: ευχαριστούμε; Δε φτάνει. Ό,τι και αν πούμε δεν αρκεί, γιατί μερικές πράξεις ξεπερνούν την ικανότητα των λέξεων να τις αποδώσουν.

Το «ευχαριστώ» λοιπόν, δεν είναι τίποτε. Κατά την σημερινή ημέρα αναλογιζόμαστε την σημασία αυτής της δωρεάς, που έρχεται να συμπληρώσει μεταξύ άλλων την δωρεά του Καθηγητή Ιατρού κ. Παναγιώτη Σπανού και ελπίζομε να βρεθούν και άλλοι συνεχιστές, που με παρόμοιες πράξεις θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και καλυτέρευση του αγαθού της υγείας στην πόλη μας.

Αυτό που εγκαινιάζομε σήμερα δεν είναι απλά ένα έργο, που προσφέρει η οικογένεια Σμπώκου. Είναι το μεγαλείο της ψυχής τους, η κατάθεση της κουλτούρας τους, η ιδιαιτερότητά τους. Είναι η κατάθεση της αγάπης τους για τον συνάνθρωπο και τον τόπο. Είναι η ευαισθησία τους για τον ανθρώπινο πόνο και το παράδειγμα τους φωτίζει ως φάρος τον δρόμο της αγάπης προς τον πλησίον και μάλιστα σε μία εποχή, που έχει την τάση να ισοπεδώνει τις αξίες και τις αρχές και να προβάλλει ως κυρίαρχα στοιχεία το χρήμα και το ατομικό συμφέρον.

Ευχαριστούμε διπλά τον αγαπητό μας Ιωάννη Σμπώκο και την σύζυγο του Ελένη, καθώς και τα παιδιά τους Αγάπη και Κωνστάντζα. Η οικογένεια Σμπώκου έχει έντονα τα ζώπυρα της ευσέβειας, αγαπά πολύ την Εκκλησία. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μακαριστή μητέρα του κ. Γιάννη, την αρχόντισσα Αγάπη, η οποία φρόντισε να αναθρέψει τα παιδιά της με αξίες και ιδανικά. Η μακαριστή Αγάπη στήριξε πολύ το έργο της Εκκλησίας. Αυτή την στήριξη συνεχίζουν να προσφέρουν και σήμερα τα παιδιά και τα εγγόνια της, επεκτείνοντας την και στην κοινωνία με έργα ευποιίας που στηρίζουν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Καρπός αυτής της παράδοσης της προσφιλούς οικογενείας Σμπώκου είναι η ανακαίνιση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Με αυτή την ευμεγέθη πράξη σας γίνεστε πρότυπα για όλους μας αγαπητοί μου. Γίνεστε στυλοβάτες και ευεργέτες του σημαντικού έργου που προσφέρει το Νοσοκομείο μας στους πάσχοντες αδελφούς μας.

Ως τοπική Εκκλησία σας ευχαριστούμε και ήδη έχουμε προτείνει στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης να σας περιβάλλει με την υπάτη τιμή της Εκκλησίας μας, τον Σταυρό των Αποστόλων Παύλου και Τίτου».

Την χαρά και την ικανοποίησή τους για την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών νοσηλείας του Νοσοκομείου στις αυξημένες μάλιστα ανάγκες της τουριστικής περιόδου εξέφρασαν μεταξύ άλλων επί του βήματος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Κλώντζας, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και φυσικά εκπρόσωποι της οικογένειας Σμπώκου, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της νέας πτέρυγας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων