07/10/2023 07/10/2023 Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων επισκέφτηκε την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου συνοδεύοντας ομάδα νέων από την Μητρόπολή του, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα για να γνωρίσουν από κοντά τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό, τα ήθη,τα έθιμα, και την ομορφιά της χώρας. Οι νέοι, οι περισσότεροι Έλληνες τετάρτης γενιάς, επισκέφθηκαν το...
07 Οκτωβρίου, 2023 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2023 - 17:32

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας συναντήθηκε με όμιλο νέων στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας συναντήθηκε με όμιλο νέων στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων επισκέφτηκε την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου συνοδεύοντας ομάδα νέων από την Μητρόπολή του, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα για να γνωρίσουν από κοντά τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό, τα ήθη,τα έθιμα, και την ομορφιά της χώρας.

Οι νέοι, οι περισσότεροι Έλληνες τετάρτης γενιάς, επισκέφθηκαν το Οροπέδιο Λασιθίου και το σπήλαιο του Κρητογενούς Δία στο Ψυχρό, την Ιερά Μονή Παναγιάς Καρδιωτίσσης Κεράς και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχης κ. Γεράσιμο, ο οποίος τους υποδέχθηκε με πολλή μεγάλη χαρά παραθέτοντάς του γεύμα στην Πλάκα της Ελούντας και κέρασμα στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μύρων ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για την φιλοξενία και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση όλων των παιδιών για τα όσα όμορφα και ευλογημένα έζησαν κοντά στην τοπική Εκκλησία.

Με την σειρά του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεράσιμος επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό οι νέοι της Διασποράς να συνδέονται αγιοπνευματικά με τις ρίζες της καταγωγής τους, να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και ιστορία, συνεχάρη δε τον Σεβασμιώτατο κ. Μύρωνα για την πρωτοβουλία του αυτή, αλλά και για το σημαντικό ιεραποστολικό έργο που επιτελεί με στην μακρινή ήπειρο της Αυστραλίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων