09/06/2023 09/06/2023 Με πολλή ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Αγίας Καλλιόπης, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της, στην πόλη του Αγίου Νικολάου. “Όλοι μας έχουμε ανάγκη την παρουσία των Αγίων στην ζωή μας. Να τους αγαπούμε και να τους τιμούμε γιατί είναι οι καλύτεροι φίλοι και συνοδίτες μας”, είπε στο κήρυγμά του ο  Μητροπολίτης...
09 Ιουνίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2023 - 18:16

Ο Μητροπολίτης Πέτρας για την Αγία Καλλιόπη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πέτρας για την Αγία Καλλιόπη

Με πολλή ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Αγίας Καλλιόπης, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της, στην πόλη του Αγίου Νικολάου. “Όλοι μας έχουμε ανάγκη την παρουσία των Αγίων στην ζωή μας. Να τους αγαπούμε και να τους τιμούμε γιατί είναι οι καλύτεροι φίλοι και συνοδίτες μας”, είπε στο κήρυγμά του ο  Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

“… Η Αγία Καλλιόπη είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος, το οποίο κατήλθε κατά την ημέρα της Αγίας Πεντηκοστής “εν είδει πυρίνων γλώσσων επι τους Αγίους Μαθητάς και Αποστόλους”. Όπως οι Απόστολοι του Χριστού απέκτησαν την άνωθεν σοφία δια της επιφοιτήσεως του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος, έτσι και η Αγία Καλλιόπη, αν και νεότατη στην ηλικία, δέχθηκε τα χαρίσματα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, γιατί αγάπησε με όλη την καρδιά της τον Χριστό. Στην ζωή της δεν λειτούργησε με κοσμικά πρότυπα, με ανέσεις και πολυτέλειες, αλλά πάντοτε με γνώμονα τις αλήθειες της Πίστεως και τις εντολές του Ιερού Ευαγγελίου.

Όλοι μας, πρόσθεσε, έχουμε ανάγκη την παρουσία των Αγίων στην ζωή μας. Να τους αγαπούμε και να τους τιμούμε γιατί είναι οι καλύτεροι φίλοι και συνοδίτες μας. Έχουμε ανάγκη την ενότητα της Πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος, για να εξέλθουμε από το σκότος στο φως, από την θλίψη και την κατήφεια στην χαρά και στην ειρήνη που χαρίζει η Μητέρα μας Εκκλησία…”, υπογράμμισε στο κήρυγμά του.

Ο βίος της Αγίας Καλλιόπης

Η Αγία Καλλιόπη, έζησε στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ., στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά, αλλά και τα πλούσια ψυχικά και πνευματικά χαρίσματά της. Απέρριπτε μετά βδελυγμίας κάθε πρόταση γάμου γιατί είχε αφιερώσει τη ζωή της στο Χριστό, τη διδασκαλία του Θείου Λόγου Του και τη διακονία και παραμυθία των ασθενών και πασχόντων αδελφών της. Στο φοβερό διωγμό που εξαπέλυσε ο φοβερός διώκτης των χριστιανών Δέκιος, η Καλλιόπη συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον τοπικό άρχοντα, ο οποίος θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις να την δελεάσει και να την σύρει στην ανόσια ζωή των ψυχοφθόρων ηδονών και της μισερής ειδωλολατρίας. Όμως η Αγία με ηρωική σταθερότητα, εμμονή και αγωνιστικό φρόνημα, ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό, τον μοναδικό Σωτήρα και Λυτρωτή. Εξοργισμένος ο τύραννος διέταξε και τη μαστίγωσαν ανελέητα. Κατόπιν, τη χαράκωσαν με μαχαίρια και έκαψαν τις πληγές της. Τελικά την αποκεφάλισαν χαριζόντάς της, την ουράνια και άφθαρτη δόξα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων