01/11/2023 01/11/2023 Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, Ζ’ Κυριακή του Λουκά, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου Ηρακλείου, όπου τέλεσε το μνημόσυνο του αειμνήστου Γεωργίου Πακιουφάκη. Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στα δυο θαύματα της ευαγγελικής περικοπής που τέλεσε ο Χριστός στην Καπερναούμ. Στην ίαση της αιμορροούσης γυναικός...
01 Νοεμβρίου, 2023 - 11:10
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2023 - 11:09

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος στον Άγιο Τίτο Ηρακλείου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος στον Άγιο Τίτο Ηρακλείου

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, Ζ’ Κυριακή του Λουκά, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου Ηρακλείου, όπου τέλεσε το μνημόσυνο του αειμνήστου Γεωργίου Πακιουφάκη.

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στα δυο θαύματα της ευαγγελικής περικοπής που τέλεσε ο Χριστός στην Καπερναούμ. Στην ίαση της αιμορροούσης γυναικός και στην ανάσταση της κόρης του Αρχισυναγώγου Ιαείρου. “Ο Χριστός, είπε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας, έρχεται ως ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, ως Κύριος της ζωής και του θανάτου, για να θωπεύσει με την αγάπη του, να γιατρεύσει όλους εμάς από τον σωματικό και πνευματικό θάνατο, που προκαλεί η αμαρτία. Αυτή όμως η ίαση προϋποθέτει να έχουμε ισχυρή Πίστη, ώστε να μην αποκάμνουμε στις δυσκολίες και τις δοκιμασίες, να μην αρνούμαστε την θεραπευτική παρουσία του Χριστού στην ζωή μας… Η αιμορροούσα γυναίκα και ο Αρχισυνάγωγος, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος, αποτελούν πρότυπα ευσεβών ανθρώπων που παρά τις δυσκολίες και τις θλίψεις, είχαν αμετάθετη την ελπίδα τους στον Θεό. Αυτή η ελπίδα της Πίστεως ήταν που ενήργησε θαυματουργικά στην ζωή τους…”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων