12/09/2023 12/09/2023 Με συγκίνηση πραγματοποιήθηκε και εφέτος η ιστορική Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Το πρωί τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων και εν συνεχεία Τρισάγιο στο πανδημοτικό Ηρώων στη θέση Σελί Αμιρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αφού...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 10:25

Ο Μητροπολίτης Πέτρας στην Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πέτρας  στην Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Με συγκίνηση πραγματοποιήθηκε και εφέτος η ιστορική Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Το πρωί τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων και εν συνεχεία Τρισάγιο στο πανδημοτικό Ηρώων στη θέση Σελί Αμιρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε εγκαρδίως τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα για την πρόσκληση να μετάσχει των Εκδηλώσεων, ανέφερε: “…Οι άνθρωποι αυτού του τόπου διακρίθηκαν για την αγάπη τους στην Πίστη, στην Εκκλησία και στην Πατρίδα. Μπόρεσαν και αντιστάθηκαν, γιατί είχαν βιωματική Πίστη. Σήκωναν τα μάτια τους προς τον ουρανό και ζητούσαν τη βοήθεια του Θεού και την είχαν, γιατί ήταν απλοί άνθρωποι, ήξεραν τις αδυναμίες τους και επικαλούνταν με ταπείνωση την δύναμη και τη χάρη του Θεού. Αυτό τους έκανε αληθινούς ανθρώπους. Αληθινοί άνθρωποι είναι εκείνοι που πεινούν και διψούν για χάριν της απόκτησης της ελευθερίας.

Οι προπάτορες μας έζησαν σε πολύ δύσκολες εποχές. Αγωνίστηκαν χωρίς μέσα ενάντια στην κατοχή, θυσίασαν τη ζωή τους για τα ιδανικά τους. Μόνο τους όπλο ήταν η Πίστη και τα σώματά τους. Δεν φοβούνταν τον θάνατο, γιατί πίστευαν στην Ανάσταση του Χριστού…”

Στην συνέχεια ακολούθησε Προσκλητήριο Νεκρών, κατάθεση στεφάνων, από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τον Υφυπουργό Μάξιμο Σενετάκη, τους Βουλευτές Ηρακλείου Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, Χάρη Μαμουλάκη, Ελένη Βατσινά, Φραγκίσκο Παρασύρη, Μανόλη Συντιχάκη και Κατερίνα Σπυριδάκη βουλευτής Λασιθίου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, το Δήμαρχο Βιάννου, τον εκπρόσωπο του Δήμου Ηρακλείου, τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, τους εκπροσώπους των Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστικών Αρχών, των κομμάτων, φορέων, των Ενώσεων Αποστράτων, Εφέδρων Αξιωματικών, της Ένωσης Θυμάτων Βιάννου-Ιεράπετρας, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά, του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, του σωματείου αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης «Ομάδες Μπαντουβάδων», του πολιτιστικού συλλόγου Καλής Συκιάς «Ο Τσιλίβλικας».

Ακολούθησε ο ύμνος της Βιάννου από τη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Λένας Χατζηγεωργίου, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων