10/05/2021 10/05/2021 Οι χοροστασίες του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα είχαν ως εξής: Το Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αρετίου. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, στον...
10 Μαΐου, 2021 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 19:51

Οδοιπορικό προς την λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου

Διαδώστε:
Οδοιπορικό προς την λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου

Οι χοροστασίες του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα είχαν ως εξής:

Το Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αρετίου.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων Γυναικών της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας η δόκιμη μοναχή Χριστίνα εκάρη μοναχή και έλαβε το όνομα Νεκταρία.

Την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Λιμένος Χερσονήσου. Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα Βάϊα και ακολούθησε η λιτάνευσίς των πέριξ του Ιερού Ναού και η ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας.

Της Θείας Λειτουργίας παρέστη ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος.

Το εσπέρας της Κυριακής των Βαΐων 25 Απριλίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος παρέστη στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε με πομπή η Έξοδος του Νυμφίου.

Ακολούθως μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου.

Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας 26 Απριλίου ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μοχού.

Το εσπέρας της Μεγάλης Δευτέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Αμμουδάρας.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας παρέστη στην Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και εν συνεχεία τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, στο Νοσοκομείο πόλεως Αγίου Νικολάου.

Αμέσως μετά, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος (Όρθρος Μ. Πέμπτης) που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Μύρωνος, στους Πίσσηδες.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 29 Απριλίου ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Την Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στις Ακολουθίες των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως, που τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Το εσπέρας της Μ. Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου πέριξ του Ιερού Ναού.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 1 Μαΐου ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα και καθεξής η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τελέσθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Το εσπέρας του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την πανηγυρική κωδωνοκρουσία, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Παννυχίδος του Πάσχα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, κατά την οποία μετέδωσε στους πιστούς το Άγιον Φως, το προερχόμενο από τον όλβιο Τάφο του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα.

Εν συνεχεία προέστη στην τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου όπου, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, εκφώνησε το “Χριστός Ανέστη…”. Ακολούθησε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, μετά την Εναρκτήριο Ακολουθία και την ένδυση του Κλήρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Αναστάσεως επί των οδών Μπότη Σφακιανάκη και Εθνικής Αντιστάσεως. Η λιτανεία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων