20/12/2019 20/12/2019 Μια επίκαιρη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία για τη σύσταση και την εξέλιξη του θεσμού της οικογενείας και τις αλληλένδετες σχέσεις γονέων-παιδιών που αναπτύσσονται σε συνάρτηση με την σχολική επαφή είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς Πέτρας και Χερρονήσου, το απόγευμα της Τετάρτης 18...
20 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2019 - 22:09

Οικογένεια και σχολείο: σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεννόησης»

Διαδώστε:
Οικογένεια και σχολείο: σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεννόησης»

Μια επίκαιρη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία για τη σύσταση και την εξέλιξη του θεσμού της οικογενείας και τις αλληλένδετες σχέσεις γονέων-παιδιών που αναπτύσσονται σε συνάρτηση με την σχολική επαφή είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς Πέτρας και Χερρονήσου, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Η προσκεκλημένη ομιλητής κ. Αθηνά Ανδρουλάκη, Εκπαιδευτικός Κοινωνιολόγος του 2ου Λυκείου Αγίου Νικολάου ανέπτυξε το θέμα: «Οικογένεια και σχολείο: σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεννόησης».

Ως γονέας και εκπαιδευτικός που επιδεικνύει κατανόηση και ευαισθησία για τις σύγχρονες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και τις συνέπειες που επιφέρουν, η κ. Ανδρουλάκη ανέλυσε το θέμα της κάνοντας αρχικά μια σύντομη ιστορική αναδρομή της μετεξέλιξης του θεσμού της οικογενείας από την Βιομηχανική Επανάσταση και έπειτα. Εν συνεχεία ανεφέρθη στις μορφές οικογενείας που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της ανάληψης εργασιακών καθηκόντων από την γυναίκα, καθώς και στις μεταβολές που επήλθαν στις σχέσεις γονέων-παιδιών γενικότερα αλλά και κατά την σχολική φοίτηση. Στο πέρας της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία για εποικοδομητική συζήτηση και διάλογο με την ομιλήτρια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων