28/11/2019 28/11/2019 Με ιδιαίτερη προσήλωση παρακολούθησε το κοινό την ομιλία για τον όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου το εσπέρας της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αιδεσ. Πρωτοπρ....
28 Νοεμβρίου, 2019 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2019 - 19:35

Ομιλία για τον όσιο Πορφύριο στη Σχολή Γονέων της Ι.Μ. Πέτρας

Διαδώστε:
Ομιλία για τον όσιο Πορφύριο στη Σχολή Γονέων της Ι.Μ. Πέτρας

Με ιδιαίτερη προσήλωση παρακολούθησε το κοινό την ομιλία για τον όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου το εσπέρας της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αιδεσ. Πρωτοπρ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σητείας, ανέπτυξε το θέμα: «Η θεόπνευστη παιδαγωγική διδασκαλία του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου».

Ο ομιλητής παρουσίασε το θέμα του, αναφερόμενος στα χωρία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης από τα οποία αντλούσε την εμπνευσμένη διδασκαλία του ο Άγιος Πορφύριος, συνδυάζοντάς τα δε με παραδείγματα από την καθημερινότητα, τεκμηρίωσε με λόγο περιεκτικό και κατανοητό με ποιους τρόπους οι σύγχρονοι γονείς μπορούν να γνωρίσουν, να εφαρμόσουν στη ζωή τους και να μεταδώσουν στα παιδιά τους το χριστιανικό ήθος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων