21/03/2024 21/03/2024 Το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής 17 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε εκ του παραθρονίου στον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, ή Εσπερινό της Συγγνώμης, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Στο πολυπληθές εκκλησίασμα ομίλησε με θέμα “Όσιος Εφραίμ ο Σύρος: Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου…”, ο π....
21 Μαρτίου, 2024 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2024 - 11:36

π. Ευάγγελος Παπανικολάου: “Όσιος Εφραίμ ο Σύρος: Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου…” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
π. Ευάγγελος Παπανικολάου: “Όσιος Εφραίμ ο Σύρος: Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου…” (ΒΙΝΤΕΟ)

Το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής 17 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε εκ του παραθρονίου στον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, ή Εσπερινό της Συγγνώμης, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα ομίλησε με θέμα “Όσιος Εφραίμ ο Σύρος: Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου…”, ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου, ιατρός και ιεραπόστολος, ο οποίος με εκτενείς αναφορές στον βίο του Οσίου ερμήνευσε την κατανυκτική προσευχή που δεσπόζει στις ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε συγχωρητική ευχή και αντάλλαξε τον ασπασμό της συγγνώμης με τους κληρικούς και τους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων