30/03/2020 30/03/2020 Την Κυριακή Δ΄ Εβδομάδος Νηστειών 29 Μαρτίου, μνήμη του Αγίου Ιωάννου, συγγραφέως της «Κλίμακος», τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Οι Ακολουθίες μεταδόθηκαν για το ευσεβές εκκλησίασμα από την ραδιοφωνική συχνότητα των 90,1 Fm. Τον Θείο Λόγο κήρυξε...
30 Μαρτίου, 2020 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2020 - 18:51

Παράκληση στη Νεάπολη για την απαλλαγή από την πανδημία

Διαδώστε:
Παράκληση στη Νεάπολη για την απαλλαγή από την πανδημία

Την Κυριακή Δ΄ Εβδομάδος Νηστειών 29 Μαρτίου, μνήμη του Αγίου Ιωάννου, συγγραφέως της «Κλίμακος», τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Οι Ακολουθίες μεταδόθηκαν για το ευσεβές εκκλησίασμα από την ραδιοφωνική συχνότητα των 90,1 Fm.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, ο οποίος ανεφέρθη στην μεγάλη ασκητική μορφή του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου και το περίφημο έργο του «Κλίμαξ του Παραδείσου» που η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο π. Τίτος υπογράμμισε τις αρετές της πνευματικής ασκήσεως που ο κάθε χριστιανός καλείται να βιώσει βήμα-βήμα ώστε να ανέλθει την πνευματική κλίμακα προς την Βασιλεία των Ουρανών, ιδιαιτέρως δε στην χειμαζόμενη αυτή περίοδο.

Σε πρώτο στάδιο ο Άγιος Ιωάννης επισημαίνει την αποβολή του κοσμικού φρονήματος μας παρακινεί δηλαδή να αποστραφούμε κάθε κακό και πονηρό λογισμό και να αποκτήσουμε νουν Χριστού. Στα επόμενα στάδια περιγράφει τον αγώνα της ασκήσεως των χριστιανών και τους αφυπνίζει, παρακινώντας τους να αναπτύξουν κυρίως τις αρετές της μετανοίας, της νηστείας, της προσευχής, αλλά και της πίστεως, της αγάπης και της ελπίδος.

Ο Άγιος Ιωάννης επίσης προτάσσει την εγκράτεια, την ταπείνωση και την εμπιστοσύνη στο Θέλημα του Θεού απέναντι στα αισθήματα απογνώσεως και απελπισίας που κυριεύουν συχνά τον σημερινό άνθρωπο και πηγάζουν από το πλήθος των αμαρτιών –τον εγωισμό, την έπαρση και την ικανοποίηση παθών και φιλοδοξιών– που τραυματίζουν την ψυχή του.

Προ της απολύσεως εψάλη ο Παρακλητικός Κανών περί της απαλλαγής και της προστασίας του ανθρωπίνου γένους από της λοιμώδους ασθενείας και τελέσθηκε δέηση επί τούτου από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων