19/10/2021 19/10/2021 Τον Αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών δραστηριοτήτων στην Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας τέλεσε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.  Στην ομιλία του προς τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών επεσήμανε: «Τα παιδιά μας σήμερα, πέρα από την καλοσύνη και τα πολλά χαρίσματα που έχουν, είναι...
19 Οκτωβρίου, 2021 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 11:09

Πέτρας Γεράσιμος: Εκκλησιαστικώς αναλφάβητα σήμερα τα παιδιά

Διαδώστε:
Πέτρας Γεράσιμος: Εκκλησιαστικώς αναλφάβητα σήμερα τα παιδιά

Τον Αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών δραστηριοτήτων στην Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας τέλεσε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. 

Στην ομιλία του προς τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών επεσήμανε:

«Τα παιδιά μας σήμερα, πέρα από την καλοσύνη και τα πολλά χαρίσματα που έχουν, είναι δυστυχώς εκκλησιαστικώς αναλφάβητα. Δεν γνωρίζουν βασικά και στοιχειώδη πράγματα της Πίστεώς μας, απομακρύνονται από την Εκκλησία και τον Χριστό, διότι οι γονείς έπαψαν να τους μιλούν για τον Χριστό.

Ας εκμεταλλευτούμε όμως την περίοδο αυτή και ας φέρουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας στην Εκκλησία. Ας εναρμονίσουμε τη ζωή των παιδιών με το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας.

Το κατηχητικό σχολείο είναι μια συντροφιά παιδιών που μαθαίνουν για τον Χριστό, μαθαίνουν πώς πρέπει να εφαρμόζουν οι χριστιανοί στην καθημερινότητά τους το Ευαγγέλιο του Χριστού, μαθαίνουν πώς να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν με τα άλλα παιδιά σε μια κοινωνία αγάπης και ενότητας».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε επί τη Εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον φερώνυμο Ιερό Ναό χωρίου Αγίας Πελαγίας. Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους ευσεβείς χριστιανούς περί των αρετών του βίου του Αγίου Λουκά, ο οποίος ανεδείχθη σε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της Εκκλησίας.

Το ποιμαντικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη 

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σκινιά.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Αλεξάνδρου Κοκολάκη και ομίλησε για την πολυετή διακονία του μεταστάντος στην Ενορία Σκινιά, για το ήθος και την ευσέβεια του χαρακτήρος του, που τον ανέδειξαν πρότυπο Κληρικού και ανθρώπου.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου (Δ΄ Λουκά) ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Στον Θείο Λόγο του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην Παραβολή του Σπορέως:

«Όταν εξηγεί ο Χριστός στους Μαθητές Του την παραβολή αυτή, τούς λέγει ότι Εκείνος είναι ο Λόγος του Θεού. Και όπως χρειάζεται ο σπόρος, το σιτάρι, για να γίνει ψωμί και να μας θρέψει, έτσι ακριβώς χρειάζεται και ο Λόγος του Θεού για να μπορέσει να αναπτύξει την ψυχή και την καρδιά και να μας κάνει ζωντανά πνευματικούς ανθρώπους. Έτσι μονάχα μπορούμε να αναζητήσουμε και να βρούμε τον δρόμο που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών.

Γι’ αυτό και η Εκκλησία μας ξεκινάει κάθε χρόνο αυτή την Κυριακή το ιεραποστολικό της έργο, με το οποίο καλείται να μας υπενθυμίσει ότι όλοι μας θα πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε να προσανατολιστούμε στο στόχο μας, στην ένωσή μας με τον Θεό».

Προ της απολύσεως, ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Α.Θ.Π, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου διά την Εορτήν πάντων των Αγίων Αναργύρων Ιατρών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων