15/12/2023 15/12/2023 Η «καρδιά» της δημόσιας υγείας στο Λασίθι χτυπούσε δυνατά το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου, στην πλατεία και τους κεντρικούς δρόμους του Αγίου Νικολάου. Γιατροί, νοσηλευτές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, έμποροι, εστιάτορες, εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους, αυτοδιοικητικοί, άνθρωποι κάθε ηλικίας, άφησαν για ένα δίωρο δουλειές, μαγαζιά, επιχειρήσεις, γραφεία, σπίτια και κατέβηκαν στο δρόμο για να διατρανώσουν...
15 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:57

Πέτρας Γεράσιμος: “Η δημόσια Υγεία στο Λασίθι είναι ο μεγάλος ασθενής” – Πάνδημο συλλαλητήριο στον Άγιο Νικόλαο

Διαδώστε:
Πέτρας Γεράσιμος: “Η δημόσια Υγεία στο Λασίθι είναι ο μεγάλος ασθενής” – Πάνδημο συλλαλητήριο στον Άγιο Νικόλαο

Η «καρδιά» της δημόσιας υγείας στο Λασίθι χτυπούσε δυνατά το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου, στην πλατεία και τους κεντρικούς δρόμους του Αγίου Νικολάου.

Γιατροί, νοσηλευτές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, έμποροι, εστιάτορες, εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους, αυτοδιοικητικοί, άνθρωποι κάθε ηλικίας, άφησαν για ένα δίωρο δουλειές, μαγαζιά, επιχειρήσεις, γραφεία, σπίτια και κατέβηκαν στο δρόμο για να διατρανώσουν τη διαμαρτυρία και τον προβληματισμό τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και την επαπειλούμενη κατάρρευση σειράς κρίσιμων τμημάτων και κλινικών. Που θα οδηγήσουν, με τη σειρά τους, σε σταδιακή μετατροπή του μοναδικού δευτεροβάθμιου ιδρύματος του νομού σε Κέντρο Υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της πόλης, τους κατοίκους της κάθε πόλης του νομού μας αλλά και για τους επισκέπτες-τουρίστες του τόπου που λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας κατά τον ερχομό τους.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει ζήσει ο Άγιος Νικόλαος

Όπως είπαν και οι διοργανωτές και οι ομιλητές, η συγκέντρωση της Πέμπτης ήταν η μεγαλύτερη που έχει ζήσει ποτέ ο Άγιος Νικόλαος (κατά προσέγγιση υπολογίζεται ότι παραβρέθηκαν πάνω από 4 χιλιάδες κόσμου). Με την πάνδημη αυτή συμμετοχή να καταδεικνύει την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία – πανθολογούμενα πλέον – έχει περιέλθει το Νοσοκομείο. Να βγάζει στον «αφρό» την αγωνία του κόσμου, που βλέπει το ΓΝΑΝ αλλά και τα περισσότερα δημόσια Νοσοκομεία να υποβαθμίζονται και να μην τυγχάνουν της προσοχής των αρμοδίων υπουργείων και των κατά τόπους θεσμικών οργάνων. Αλλά και να στέλνει το δικό της ηχηρό και δυναμικό «μήνυμα» στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

Πέτρας Γεράσιμος: “Η δημόσια Υγεία στο Λασίθι είναι ο μεγάλος ασθενής”

“Η δημόσια Υγεία στο νομό Λασιθίου είναι μεγάλος ασθενής, χαίρομαι για τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στον Άγιο Νικόλαο και εύχομαι να είναι μια δυνατή ‘φωνή’ που θα ακούσουν όλοι, για να μην βρεθούμε στην τελευταία πράξη του δράματος” τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ανοίγοντας με την ομιλία του το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και της δημόσιας υγείας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της πόλης παρουσία χιλιάδων κόσμου.

Αναφερόμενος στην πλήρη υποστελέχωση και στο επαπειλούμενο κλείσιμο κλινικών του ΓΝΑΝ με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων μηνών, ο Μητροπολίτης σημείωσε πως “εάν δεν δοθούν κίνητρα στους υγειονομικούς, δεν μπορεί να γίνει τίποτα”.

Παράλληλα, επεσήμανε πως “το κλείσιμο και η απαξίωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σημαίνουν ότι σε λίγα χρόνια δεν θα έχουν πρόσβαση στην υγεία μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε”, προσθέτοντας “ας αφήσουμε μικροπολιτικές και συμφέροντα και ας διατρανώσουμε να ακουστεί παντού ότι το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου θα συνεχίσει να υπάρχει για να διακονεί και τους ανθρώπους του τόπου και τους επισκέπτες μας”.

Ευχαριστούμε πολύ την έγκριτη εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ για την άδεια αναδημοσίευσης του άρθρου και του βίντεο που μας παρείχε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων