10/01/2022 10/01/2022 Με κάλεσμα μετανοίας ο Επιφανείς Θεός μάς προτρέπει να βαδίσουμε στον δρόμο του φωτός και της δόξης Του τόνισε από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος όπου και ιερούργησε χθες, Κυριακή μετά τα Φώτα. Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης...
10 Ιανουαρίου, 2022 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2022 - 10:41

Πέτρας Γεράσιμος: Να βαδίσουμε στο δρόμο του φωτός και της δόξης

Διαδώστε:
Πέτρας Γεράσιμος: Να βαδίσουμε στο δρόμο του φωτός και της δόξης

Με κάλεσμα μετανοίας ο Επιφανείς Θεός μάς προτρέπει να βαδίσουμε στον δρόμο του φωτός και της δόξης Του τόνισε από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος όπου και ιερούργησε χθες, Κυριακή μετά τα Φώτα.

Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σήμερα, χριστώνυμοι αγαπητοί μου αδελφοί, στα μεθέορτα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, μέσα στη χαρά, μέσα στο φως και την χάρη του Επιφανέντος Θεού, ο οποίος απέστειλε τον Μονογενή Του Υιό στον κόσμο για να δώσει την σωτηρία σε κάθε έναν που την ποθεί.

Η ευαγγελική διήγηση της ημέρας μιλάει για το κήρυγμα του Χριστού μετά από την Βάπτισή Του. Μας λέγει ότι φεύγει από τη Ναζαρέτ και πηγαίνει στην Γαλιλαία, στην παραθαλασσία Καπερναούμ, απ’ όπου ξεκινά κήρυγμα μετανοίας. Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος θυμάται μία περικοπή από την Προφητεία του Ησαΐα που λέγει ότι θα χαίρονται οι περιοχές Εφραθά και Νεφθαλείμ, δύο περιοχές ανάμεσα στα όρια των οποίων βρίσκεται η παραθαλασσία Καπερναούμ.

Ο Προφήτης Ησαΐας μιλάει για τη Γαλιλαία των Εθνών, μία περιοχή που συνυπήρχαν πολλές θρησκείες, με επικρατούσα την ειδωλολατρία. Βλέπουμε σταδιακά, γενιά με τη γενιά, οι άνθρωποι –μετά την πτώση του Αδάμ και της Εύας και την φυγή τους από τον Παράδεισο– να απομακρύνονται από το αληθινό φως, από την αληθινή Πίστη, από τον αληθινό Θεό. Στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και πιστεύουν ότι μόνοι τους και με τις δυνατότητές τους, μπορούν να ρυθμίσουν και να κάνουν τα πάντα. Ο λαός λοιπόν που κατοικούσε εκεί και βρισκόταν μέσα σε ένα πυκνό και απέραντο σκοτάδι, όπως λέγει ο Προφήτης, είδε φως μέγα με την Βάπτιση του Υιού και Λόγου του Θεού εις τον Ιορδάνη υπό του Ιωάννου».

Ο Σεβασμιώτατος κατέκλεισε την ομιλία του, λέγοντας: «Ο Θεός στέλνει τον Υιό Του τον Μονογενή ο οποίος, ως Ήλιος της Δικαιοσύνης, έρχεται να φωτίσει όλους εμάς, έρχεται να φωτίσει όλους όσοι επιθυμούν την σωτηρία. Διότι μας έχει πλάσει ελευθέρως και ποτέ δεν επεμβαίνει στις επιλογές μας. Εμείς αποφασίζουμε να ζήσουμε στο σκοτάδι ή στο φως. Δική μας είναι η επιλογή.

Αν θέλουμε να είμαστε αληθινά παιδιά του Χριστού, ζωντανά και οργανικά μέλη της Εκκλησίας, θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να είμαστε διαρκώς κοντά Του. Θα πρέπει να προσπαθούμε να ανοίγουμε την πόρτα της καρδιάς μας προς τον Ήλιο της Δικαιοσύνης για να μην βρισκόμαστε διαρκώς στο σκοτάδι. Διότι θα πρέπει να ενθυμούμαστε ότι ο Κύριος βρίσκεται πάντοτε ανάμεσά μας μέσα στην Εκκλησία και παραδίδει σε όλους εμάς, καθημερινά, το Σώμα και το Αίμα Του προς σωτηρίαν και αγιασμόν των ψυχών ημών».

Της Θείας Λειτουργίας παρέστη ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων