04/04/2022 05/04/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από 5 έως 9 Μαΐου 2022, με τη συνοδεία του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Αναλυτικά, το πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέμπτη 5 Μαΐου: Μεταφορά με λεωφορείο από Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Αναχώρηση για την...
04 Απριλίου, 2022 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2022 - 0:30

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας

Διαδώστε:
Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας

Η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από 5 έως 9 Μαΐου 2022, με τη συνοδεία του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 5 Μαΐου: Μεταφορά με λεωφορείο από Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Αναχώρηση για την Κωνστα­ντινούπολη μέσω Αθηνών. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Πόλη, επίσκεψη στη Μονή Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και Ξενάγηση στο παλάτι – μουσείο Ντολμαμπαχτσέ, γνωστό για τη Δυτική του Αρχιτεκτονική . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Παρασκευή 6 Μαΐου: Εκδρομή στα Πριγκιποννήσια με ιδιωτικό καράβι. Η πρώτη μας στάση είναι η Χάλκη. Επισκεπτόμαστε τη Θεολογική Σχολή, όπου θα δούμε το Ναό της Αγ. Τριάδας που ανάγεται στην εποχή του Ιερού Φωτίου. Στη συνέχεια επίσκεψη στις τάξεις και στην αίθουσα τελετών, κατά­βαση από το λόφο της Ελπίδας, επιβίβαση στο καράβι μας και αναχώρηση για την Πρίγκηπο. Επιστροφή στη Πόλη.

Σάββατο 7 Μαΐου: Επίσκεψη στο Βυζαντινό Ιππόδρομο, με τη Γερμανική Κρήνη, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, τη στήλη των τριών Όφεων, τη στήλη του Κωνσταντίνου του 7ου, το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού και το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ (Μπλε Τζαμί). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Αγ. Σοφία με τον «αιωρούμενο τρούλο» (όπως τον αναφέρει ο ιστορικός Σκαρλάτος Βυζάντιος), στο πρώτο ανάκτορο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σήμερα μουσείο Τοπκαπί και επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Κυριακή 8 Μαΐου: Μετάβαση στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Πατριαρχών, Αρχιερέων και Μεγάλων Ευεργετών του Γένους και παρακολούθηση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην οποία θα προΐσταται η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Στη συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχoυμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις δύο ακτές, τα θέρετρα και τα «γυαλιά» με την Ελληνική και Οθωμανική αρχιτεκτονική, και να μάθουμε την ιστορία των παράκτιων Ελληνικών Κοινοτήτων.

Δευτέρα 9 Μαΐου: Επίσκεψη στην «κλειστή αγορά» Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα και στην Αιγυπτιακή αγορά (καταστήματα μπαχαρικών και άλλων προϊόντων «πολίτικης γευσι­γνω­σίας»). Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα νωρίς το απόγευμα. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ και στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα. Αναχώρηση για το Ηράκλειο με την βραδινή πτήση. Μεταφορά στη Νεάπολη και τον Άγιο Νικόλαο.

Τιμή Συμμετοχής: 630 Ευρώ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

  • Τα αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο -Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, με επιστροφή
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Οι 4 διανυκτερεύσεις σε 2κλινα δωμάτια με πρωινό, σε ξενοδοχείο 4*.
  • Όλες οι μεταφορές και περιηγήσεις με πολυτελή λεωφορεία.
  • Η ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια με ιδιωτικό πλοίο. Συμπεριλαμβάνεται γεύμα στην Πρίγκηπο.
  • Έλληνας ξεναγός και ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:

Οι είσοδοι σε Μουσεία και φιλοδωρήματα

Σημείωση: Απαιτείται ταξιδιωτικό έγγραφο: Διαβατήριο νέου τύπου ή αστυνομική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης

Τηλ. 2841032320

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων