12/04/2019 12/04/2019 Την περασμένη Δευτέρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος παρευρέθη στα εγκαίνια της έκθεσης «Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν» που φιλοξενείται στην νήσο Σπιναλόγκα και πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Πολιτιστικού Αθλητικού Oργανισμού του Δήμου. Πρόκειται για...
12 Απριλίου, 2019 - 17:15

Σε εγκαίνια έκθεσης βρέθηκε στην Σπιναλόγκα ο Μητρ. Πέτρας

Διαδώστε:
Σε εγκαίνια έκθεσης βρέθηκε στην Σπιναλόγκα ο Μητρ. Πέτρας

Την περασμένη Δευτέρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος παρευρέθη στα εγκαίνια της έκθεσης «Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν» που φιλοξενείται στην νήσο Σπιναλόγκα και πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Πολιτιστικού Αθλητικού Oργανισμού του Δήμου.

Πρόκειται για έκθεση φωτογραφιών, μέσα από τις οποίες τέσσερεις γιατροί μας ταξιδεύουν στο χρόνο, απαθανατίζοντας με τον φωτογραφικό τους φακό τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων που περπάτησαν, έζησαν και βγήκαν νικητές από την νόσο του Χάνσεν, σε τέσσερα μαρτυρικά νησιά της ελληνικής περιφέρειας: την Σάμο, την Λέρο, την Σπιναλόγκα, τη Χίο, καθώς και στο λεπροκομείο της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα.

Η πραγματοποίηση της αξιόλογης αυτής έκθεσης, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για τους ντόπιους και τους ξένους επισκέπτες καθ᾽ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου του Δήμου Αγίου Νικολάου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, που δεν είναι άλλος από την οριστική ένταξη της νήσου Σπιναλόγκας στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Κλώντζας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χαρίλαος Αλεξάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, η Αρχαιολόγος της 13ης Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Γεωργία Μοσχόβη, ο συνθέτης κ. Ηλίας Ανδριόπουλος, καθώς και στελέχη της αυτοδιοίκησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων