02/04/2022 02/04/2022 Στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων που τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ελούντας χοροστάτησε χθες, Παρασκευή 1 Απριλίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τόνισε στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς: «Για να μπορέσουμε να αντλήσουμε το φως και...
02 Απριλίου, 2022 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2022 - 12:55

Σε Ελούντα και Καστέλλι ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου

Διαδώστε:
Σε Ελούντα και Καστέλλι ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου

Στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων που τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ελούντας χοροστάτησε χθες, Παρασκευή 1 Απριλίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τόνισε στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς: «Για να μπορέσουμε να αντλήσουμε το φως και τη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου και έτσι να γίνουμε κι εμείς φωτεινοί και αναστημένοι άνθρωποι, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να παρασταθούμε στον Χριστό καθαροί τη καρδία. Και ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζεται η ψυχή και η καρδιά του ανθρώπου είναι το Μυστήριο της μετανοίας, το Μυστήριο της θείας εξομολογήσεως και βεβαίως με τη συμμετοχή του στα λοιπά Μυστήρια της Εκκλησίας και στο κατεξοχήν Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Διότι ο Θεός θέλει το φιλότιμό μας, θέλει μια μικρή προσπάθεια για να δώσει άπειρο το έλεος και την χάρη Του».

Προ της απολύσεως τελέσθηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει του μηνός Απριλίου.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, στο Καστέλλι Φουρνής.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στο κήρυγμά του: «Σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, ολοκληρώσαμε τις τέσσερεις Στάσεις των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο είναι μία Ακολουθία που μας δίδει μεγάλη παρηγοριά κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Γι’ αυτό οι Πατέρες της Εκκλησίας μας θέσπισαν να τελείται κάθε Παρασκευή για να παρηγορούμαστε από την Παναγία Μητέρα μας. Γιατί Αυτή είναι η Μάνα μας, η προστασία μας, η ελπίδα μας, η καταφυγή μας, η παραμυθία μας, είναι Εκείνη που προσφέρει τη σωτηρία διά του Υιού Της στον κόσμο.

Όπως ακούσαμε σε έναν από τους Οίκους των Χαιρετισμών η Παναγία μας είναι η φωτοδόχος λαμπάδα που διώχνει το σκοτάδι από τις ψυχές των ανθρώπων. Είναι Εκείνη που ανάβει το φως για να μας οδηγήσει προς γνώσιν θεϊκήν, φωτίζοντάς μας τον νου διά του Υιού Της που είναι ο Ήλιος της Δικαιοσύνης. Είναι μια ακτίνα του νοητού Ηλίου που φωτίζει την ψυχή και την καρδιά μας από τα σκότη της αμαρτίας, διαλύοντας τα πάθη, τις αμφιβολίες και την απιστία μας και βοηθώντας μας να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο θα πρέπει να πορευθούμε ώστε να ανακαλύψουμε το φως του Κυρίου.

Επικαλούμενοι λοιπόν πάντοτε τις πρεσβείες της Παναγίας μας, προσπίπτοντας και γονατίζοντας μπροστά στο εικόνισμά Της, να Την παρακαλούμε να μας αξιώσει να ολοκληρώσουμε το στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να φθάσουμε στο Άγιον Πάσχα, ώστε η χαρά και η ευλογία του Αναστάντος Χριστού να μείνει μόνιμα μέσα στην καρδιά μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων