01/08/2022 01/08/2022 Στους χώρους της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πόλεως Αγίου Νικολάου βρέθηκε το εσπέρας της Κυριακής, 31ης Ιουλίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος θαύμασε τα εξαίρετα δημιουργήματα των σπουδαστών των Σχολών Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής της Ιεράς Μητροπόλεως, αφού προηγουμένως τέλεσε τον εγκαινισμό της Εκθέσεως των έργων τους. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη...
01 Αυγούστου, 2022 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2022 - 14:43

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης των Σχολών Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής

Διαδώστε:
Τα Εγκαίνια της Έκθεσης των Σχολών Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής

Στους χώρους της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πόλεως Αγίου Νικολάου βρέθηκε το εσπέρας της Κυριακής, 31ης Ιουλίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος θαύμασε τα εξαίρετα δημιουργήματα των σπουδαστών των Σχολών Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής της Ιεράς Μητροπόλεως, αφού προηγουμένως τέλεσε τον εγκαινισμό της Εκθέσεως των έργων τους.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους όσοι συμμετέχουν και διδάσκονται τις εκκλησιαστικές αυτές τέχνες για την πρόοδό τους, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Καθηγητές των Σχολών, τον π. Θεμιστοκλή Ματθαιάκη και τον κ. Νικόλαο Μάνεση διότι με πολύ κόπο και με ασίγαστο ενδιαφέρον μεταδίδουν τις γνώσεις τους στον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.

Στο πέρας της ομιλίας του ευχήθηκε οι Σχολές αυτές να αποκτήσουν ακόμα περισσότερους μαθητές γιατί –όπως τόνισε– οι τέχνες της αγιογραφίας και της ξυλογλυπτικής μας βοηθούν να πλησιάσουμε στην Διδασκαλία του Ευαγγελίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Έκθεση θα παραμένει καθημερινά ανοιχτή για το κοινό, από την Κυριακή 31 Ιουλίου έως και το Σάββατο 6 Αυγούστου και κατά τις ώρες 6-9 μ.μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων