21/10/2019 21/10/2019 Με εκδηλώσεις αγάπης και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου εορτάσθηκαν και φέτος κατά το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, τα Ονομαστήρια του σεβαστού Ποιμενάρχου αλλά και η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Το εσπέρας του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου...
21 Οκτωβρίου, 2019 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2019 - 12:13

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Πέτρας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Πέτρας (ΦΩΤΟ)

Με εκδηλώσεις αγάπης και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου εορτάσθηκαν και φέτος κατά το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, τα Ονομαστήρια του σεβαστού Ποιμενάρχου αλλά και η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το εσπέρας του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου και συμπροσευχομένων εκ του Ιερού Βήματος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και του προ ολίγων ημερών εκλεγέντος Θεοφιλ. Εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού, κ. Προδρόμου Ξενάκη.

Απευθυνόμενος στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας κ. Γεράσιμο, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ανέφερε: «Προσήλθαμε απόψε σε αυτό το παλάτι της Μεγάλης Παναγίας, σε αυτό το ναό που έχτισαν με την ευσέβειά τους οι κάτοικοι αυτού του τρισευλογημένου τόπου για να τιμήσουμε τη μνήμη του μεγάλου Αγίου της Πίστεώς μας, του Οσίου Γερασίμου του νέου Ασκητού του εν Κεφαλληνία, του οποίου το όνομα επαξίως λιτανεύετε στη ζωή σας. Η σεπτή μορφή του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τους μοναχούς, αλλά και για όλους τους πιστούς που γνωρίζουν τι σημαίνει ασκητικό φρόνημα και πώς αυτό το ψυχωφέλημα οδηγεί τους ανθρώπους στο δρόμο του προσωπικού τους πνευματικού αγιασμού.

Βλέποντας τον κύκλο της Σεβασμιότητός Σας, τους εκπροσώπους του Ιερού Κλήρου, των Μοναχικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς λαού αυτής της ιστορικής εκκλησιαστικής Επαρχίας της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης δοξάζουμε το Θεό που Σας αξιώνει, κρατώντας τη σκυτάλη που παραλάβατε από τα χέρια του μακαριστού Αρχιερέως κυρού Νεκταρίου, να συνεχίζετε ως χρυσός κρίκος την αλυσίδα της αποστολικής διαδοχής της Εκκλησίας μας, διακρατώντας με όλη τη δύναμη της ενθέου Σας αγάπης, όσα σεμνά, όσα άγια, όσα προσφιλή, όσα δίκαια διαφυλάσσει η Εκκλησία μας.

Εύχομαι, στον ιστορικό αυτό Αρχιερατικό Θρόνο που ανήλθατε, να συνεχίσετε το ποιμαντικό έργο σας όμορφα, απλά, χαρισματικά, μοιράζοντας αφειδώλευτα στους ανθρώπους τα χαρίσματα που Σας έδωσε ο Τρισάγιος Θεός, ζώντας για εκείνους και όχι από εκείνους, μακριά από κάθε αυταρέσκεια. Όλοι εμείς που εργαζόμαστε για την Αγία Εκκλησία της Κρήτης, που είναι ο ίδιος ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας, είμαστε μαζί και κοντά Σας με έναν αδελφικό επιστηριγμό.

Να ζείτε χρόνους μακρούς, να χαίρεστε την αρχιερωσύνη Σας, τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβές ποίμνιό Σας. Η αγάπη, η ταπείνωση και η όμορφη εκκλησιαστική Σας παρουσία Σάς αναδεικνύει σε έναν εκκλησιαστικό άνδρα που μπορεί και πρέπει να αφήσει εποχή. Μην κλείσετε την αγκαλιά προς το ποίμνιό Σας, διότι αυτή θα Σας χαρίσει την προσωπική ανάσταση όσο κι αν σταυρωθείτε σε αυτή τη ζωή ως πιστός Αρχιερεύς και ακόλουθος του Εσταυρωμένου Μεγάλου Αρχιερέως Χριστού».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο διότι διά της παρουσίας του στην Εορτή δεν ξεχνά τον τόπο που τον γέννησε και τον ανέδειξε εκκλησιαστικά και πνευματικά. Καλωσόρισε δε και υπεδέχθη θερμώς τον Θεοφιλ. Εψηφισμένο Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο που ήλθε για πρώτη φορά στη Μητρόπολή μας με την νέα του ιδιότητα. «Η Εκκλησία της Κρήτης επέλεξε το πρόσωπό του διότι όλη του η ζωή είναι μια εκκλησιαστική διακονία, από το ξημέρωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευχόμαστε η χάρις του Παναγίου και Τριαδικού Θεού, με τις πρεσβείες της Μεγάλης Παναγίας και του Οσίου Γερασίμου να τον προστατεύει και να τον αγιάζει», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος ολοκληρώνοντας τον λόγο του.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου. Παρέστη δε και ο Μέγας Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Θεόδωρος Μεϊμάρης.

Τον εορτάζοντα Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο προσεφώνησε καταλλήλως ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης.

Ακολούθως τελέσθηκε Δοξολογία επί τη ιερά μνήμη του Προστάτου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και ανεγνώσθη η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη επί τη Εορτή.

Παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης και ο Β΄ Αστυνομικός Διευθυντής κ. Εμμανουήλ Καζαμίας, Αστυφύλακες και Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός, Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος και Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννης Στεφανάκης, οι Αντιδήμαρχοι των Δήμων, εκπρόσωποι των λοιπών στρατιωτικών και πολιτικών αρχών και φορέων του τόπου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος δέχθηκε στο Επισκοπείο ευχές για την Ονομαστική του Εορτή από τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Ιερός Κλήρος και οι Μοναστικές Αδελφότητες προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο την σεβασμία εικόνα του Προστάτου του, Αγίου Γερασίμου, έργο του Διδασκάλου της Σχολής Αγιογραφίας της Μητροπόλεώς μας, π. Θεμιστοκλή Ματθαιάκη. Ξεχωριστό δώρο προς τον σεβαστό Ποιμενάρχη μας ήταν οι ζωγραφιές που προσέφεραν τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου της Ενορίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων