04/07/2023 05/07/2023 Το χρονικό της πρόσφατης ποιμαντικής δράσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γερασίμου παρουσιάζει η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου. Αναλυτικά: Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμ. Τίτος...
04 Ιουλίου, 2023 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2023 - 4:56

Το χρονικό της πρόσφατης ποιμαντικής δράσης του Μητροπολίτη Πέτρας

Διαδώστε:
Το χρονικό της πρόσφατης ποιμαντικής δράσης του Μητροπολίτη Πέτρας

Το χρονικό της πρόσφατης ποιμαντικής δράσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γερασίμου παρουσιάζει η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου.

Αναλυτικά:

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης η διαχρονική συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με την Περιφέρεια Κρήτης για την ανάδειξη ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων καθώς και οι συνέργειες στο κοινωνικό και προνοιακό έργο που επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον κ. Περιφερειάρχη για την στήριξη και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα έργα ζωτικής σημασίας που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Τοπική Εκκλησία σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Το απόγευμα της 28ης Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, Ενορίας Βραχασίου.

Στις 29 Ιουνίου 2023, επί τη εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ιερούργησε μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ανέων κ. Μακαρίου, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Σπήλι του Νομού Ρεθύμνης.

Το απόγευμα της 29ης Ιουνίου 2023, επί τη μνήμη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Καστελίου.

Την 30η Ιουνίου 2023, επί τη εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νεάπολη.

Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουλίου 2023, χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Μέσα Λασιθάκι, της Επαρχίας Οροπεδίου Λασιθίου.

Το Σάββατο, 1η Ιουλίου 2023, ιερούργησε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου της πόλεως του Αγίου Νικολάου και προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ Δρακωνάκη, τέως εφημερίου της Ενορίας Φουρνής.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο και την προσφορά του κεκοιμημένου αδελφού και τόνισε το πράον, το ευπροσήγορον, το ανεπιτήδευτον και το ευγενές του χαρακτήρα του, αρετές που περικοσμούσαν την ψυχή του και τον καθιστούσαν ιδιαιτέρως αγαπητό στην συνείδηση των ενοριτών του.

Ο Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και η Ενορία Φουρνής ανέγνωσαν ψηφίσματα τιμώντας τοιουτοτρόπως την προσωπικότητα του πατρός Εμμανουήλ, ο οποίος, πλέον, προσεδρεύει στο Υπερουράνιο Θυσιαστήριο. Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, επί τη μνήμη Πάντων των εν Κρήτη Διαλαμψάντων Αγίων, των οποίων η Ιερά Εικόνα αποθησαυρίζεται εντός αυτού.

Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Ιωάννου Χαβάκη. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στον μακαριστό Ιωάννη, ο οποίος με επώδυνο τρόπο, νεότατος στην ηλικία, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ευχήθηκε δε στους γονείς, στον αδελφό και τους συγγενείς του να έχουν την εξ ύψους παρηγορία και να προσεύχονται αδιαλείπτως για τον Ιωάννη, ο οποίος με τις αμέτρητες αρετές που τον χαρακτήριζαν, προσπαθούσε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων