18/06/2020 18/06/2020 Η Ακολουθία του Αγιασμού και της Θεμελιώσεως του Ιερού Ναού Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στο Σφενδύλι Πεδιάδος τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου 2020. Ο Σεβασμιώτατος κατά την τοποθέτηση του Θεμελίου Λίθου ανέφερε “Σήμερα είναι μια σημαντική, ιστορική και αξιομνημόνευτος ημέρα όχι μόνο για το...
18 Ιουνίου, 2020 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 11:24

Τοποθετήθηκε ο Θεμέλιος Λίθος του Ιερού Ναού του Αγίου Θεοδώρου

Διαδώστε:
Τοποθετήθηκε ο Θεμέλιος Λίθος του Ιερού Ναού του Αγίου Θεοδώρου

Η Ακολουθία του Αγιασμού και της Θεμελιώσεως του Ιερού Ναού Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στο Σφενδύλι Πεδιάδος τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου 2020.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την τοποθέτηση του Θεμελίου Λίθου ανέφερε “Σήμερα είναι μια σημαντική, ιστορική και αξιομνημόνευτος ημέρα όχι μόνο για το Σφενδύλι αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. Με τον θεμέλιο λίθο που θέτουμε σήμερα ομολογούμε την Πίστη μας στον αληθινό Θεό και τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Ήταν πραγματικά πόθος ιερός να θεμελιώσουμε το ναό επ’ ονόματι του Πολιούχου, Προστάτου και Εφόρου του Σφενδυλίου, του Αγίου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος και σήμερα το πραγματοποιήσαμε σε έναν χώρο που ατενίζει τον παλαιό ναό, είτε βυθισμένο, είτε αναδυόμενο”.

Στη συνέχει σημείωσε: “Το έργο που συντελέστηκε στο φράγμα είναι κάτι πολύ σημαντικό και ευεργετικό για την περιοχή αλλά και για την Κρήτη ολόκληρη. Γι’ αυτό θα κάνω μια ευχή: Όπως από αυτό το σημείο φεύγει το νερό και διασκορπίζεται στην άνυδρη εποχή μας σε διάφορα μέρη της Κρήτης, έτσι και το Πνεύμα του Τριαδικού Θεού και της χάριτος του Παναγάθου Θεού να φεύγει από αυτόν τον ιστορικό και ευλογημένο τόπο του Οροπεδίου Λασιθίου και να εξαπλώνεται παντού. Γιατί –μην ξεχνάμε– κάθε γωνιά και κάθε σημείο αυτού του τόπου μαρτυρεί την Πίστη των προπατόρων μας, την Πίστη στον αληθινό Θεό. Και αυτό αποδεικνύεται από τα εκατοντάδες εκκλησάκια και τα πολλά θεμέλια και ερείπια που υπάρχουν από ναούς καθ’ όλη τη διάρκεια του Χριστιανισμού”.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος αφού συνεχάρη τον Εφημέριο π. Γεώργιο Μηλάκη και τους ανθρώπους που εργάστηκαν μέχρι τη στιγμή της θεμελιώσεως τους προέτρεψε να συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να ολοκληρωθεί ο Ιερός Ναός το συντομότερο δυνατό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων