28/07/2022 28/07/2022 Επί τη συμπληρώσει τριών ετών από τον εγκαινισμό του νέου καθολικού της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε την Κυριακή 24 Ιουλίου (Στ΄ Ματθαίου) στον νέο λατρευτικό χώρο της Ιεράς Μονής που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων ενδόξων Μυροφόρων Γυναικών. Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμ. Μητροπολίτου...
28 Ιουλίου, 2022 - 10:32

Χοροστασίες του Μητροπολίτη Πέτρας Γερασίμου

Διαδώστε:
Χοροστασίες του Μητροπολίτη Πέτρας Γερασίμου

Επί τη συμπληρώσει τριών ετών από τον εγκαινισμό του νέου καθολικού της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε την Κυριακή 24 Ιουλίου (Στ΄ Ματθαίου) στον νέο λατρευτικό χώρο της Ιεράς Μονής που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων ενδόξων Μυροφόρων Γυναικών.

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε το εσπέρας της ίδιας ημέρας στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Πισκοπιανού, επί τη Εορτή της Κοιμήσεως της μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης και ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Δευτέρα 25 Ιουλίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Τζερμιάδων.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε επί τη Εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, στον φερώνυμο Ιερό Ναό που ευρίσκεται στο Καμινάκι Οροπεδίου Λασιθίου.

Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος και τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής, πέριξ του χωρίου.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος του Χριστού Παρασκευής, τελέσθηκε κατά την δέουσα εκκλησιαστική τάξη στον σπηλαιώδη Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λιμένος Χερσονήσου, η Ακολουθία της Εκπλύσεως της Αγίας Τραπέζης ένεκα της ανακαινίσεως αυτού και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Σέγκος και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Χερσονήσου, η Λιμενάρχης της περιοχής Χερσονήσου κα Αθανασία Περισυνάκη, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών και φορέων του τόπου.

Το εσπέρας της Τρίτης 26 Ιουλίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετέβη για ακόμη μία φορά μαζί με χιλιάδες προσκυνητές στην μαρτυρική νησίδα της Σπιναλόγκας, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ετίθετο προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Τετάρτη 27 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λαγού Οροπεδίου Λασιθίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων