22/05/2024 22/05/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, υποδέχθηκε στις 20 Μαΐου, την Τιμία Κάρα του Οσίου Νικολάου του Πλανά στο Σίσι, με αφορμή την εορτή του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Το ιερό θησαύρισμα κόμισαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης, όπου φυλάσσεται, Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεβαστιανός Σωμαράκης και...
22 Μαΐου, 2024 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 - 14:20

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Οσίου Νικολάου του Πλανά στο Σίσι

Διαδώστε:
Υποδοχή Τιμίας Κάρας Οσίου Νικολάου του Πλανά στο Σίσι

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, υποδέχθηκε στις 20 Μαΐου, την Τιμία Κάρα του Οσίου Νικολάου του Πλανά στο Σίσι, με αφορμή την εορτή του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Το ιερό θησαύρισμα κόμισαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης, όπου φυλάσσεται, Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεβαστιανός Σωμαράκης και Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Πασπαλιάρης, μετά από σχετικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Μετά την υποδοχή που πραγματοποιήθηκε στα όρια της κωμοπόλεως, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή μέχρι τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Προ της Απολύσεως, τη διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο π. Σεβαστιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στη βιωτή του Οσίου Νικολάου και το παράδειγμα που δίδει στη σύγχρονη εποχή.

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε εγκαρδίως κατ’ αρχήν τον Μακαριώτατο κ.κ. Ιερώνυμο, με την ευλογία του οποίου εξήλθε το τίμιο λείψανο από την κανονική του δικαιοδοσία, τους συνοδεύσαντας ιερείς και διαδόχους του Οσίου Νικολάου, όσο και τον εφημέριο Σισίου π. Κωνσταντίνο Λαδομένο, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία και την ευθύνη της προετοιμασίας των πανηγυρικών εκδηλώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων