30/09/2022 30/09/2022 Εορτάστηκε και φέτος η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Δονάτου πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας ενώ τιμήθηκε και η μνήμη των 49 εκτελεσθέντων προκρίτων της πόλεως της Παραμυθίας από τα Στρατεύματα Κατοχής. Το απόγευμα Τετάρτης, 28 Σεπτεμβρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθίας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του...
30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 - 10:50

Διπλή ημέρα μνήμης για την Παραμυθιά – Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δονάτου

Διαδώστε:
Διπλή ημέρα μνήμης για την Παραμυθιά – Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δονάτου

Εορτάστηκε και φέτος η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Δονάτου πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας ενώ τιμήθηκε και η μνήμη των 49 εκτελεσθέντων προκρίτων της πόλεως της Παραμυθίας από τα Στρατεύματα Κατοχής.

Το απόγευμα Τετάρτης, 28 Σεπτεμβρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθίας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ. Τίτου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ιερείς της Μητροπόλεως. Παρέστησαν οι πολιτικές αρχές του Νομού Θεσπρωτίας και πλήθος πιστών που έσπευσε να λάβει την ευλογία από τον πολιούχο Άγιο Δονάτο προστάτη της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Γηρομερίου. Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Δονάτου.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθίας τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Τίτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ των 49 εκτελεσθέντων προκρίτων της πόλεως της Παραμυθίας από τα Στρατεύματα Κατοχής.

Εν συνεχεία ακολούθησε πομπή προς το Μνημείο των εκτελεσθέντων όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση παρουσία των αρχών της πόλεως και των συγγενών αυτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων