30/05/2022 30/05/2022 Η ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας εορτάσθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Σουλίου. Στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, και στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο του Ναού τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου...
30 Μαΐου, 2022 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 - 16:53

Επέτειος μνήμης Ολοκαυτώματος του Σουλίου στον Ι.Ν.Αγ. Δονάτου Σουλίου

Διαδώστε:
Επέτειος μνήμης Ολοκαυτώματος του Σουλίου στον Ι.Ν.Αγ. Δονάτου Σουλίου

Η ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας εορτάσθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Σουλίου.

Στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, και στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο του Ναού τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου.

Επιπλέον έγινε μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο όπου έγινε η τελετή αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.

Προηγήθηκε χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Θωμάν Πιτούλην και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Σταύρο Τζίμα.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών. Προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών. Κατάθεση στεφάνων. Ενός (1΄) λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος. Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σουλίου. Απονομές μεταλλείων στους δρομείς. Παραδοσιακοί εθνικοί χοροί.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων