13/12/2023 13/12/2023 Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023. Η συνάντηση, ήταν η πρώτη μετά την ενθρόνιση του Μητροπολίτη και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τις δύο...
13 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:04
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2023 - 20:05

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Παραμυθίας στον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Παραμυθίας στον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023. Η συνάντηση, ήταν η πρώτη μετά την ενθρόνιση του Μητροπολίτη και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν τη διάθεση για αμοιβαία συνεργασία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Σε μια συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο εκδόσεις με βυζαντινά μνημεία και ναούς του Δήμου Ζίτσας, και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη και μακροημέρευση στη νέα αποστολή του. “Με τη διακονία σας να γιγαντώσετε το έργο της Μητρόπολης προς όφελος όλων των πιστών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος αντιδώρισε στο Δήμαρχο την εικόνα της Παναγίας Τρυπητής και καλάθι με τοπικά προϊόντα, καθώς και αντάλλαξαν ευχές ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων