18/11/2023 18/11/2023 Τον νέο Μητροπολίτη της κ. Σεραπίωνα υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου με χαρά και εκκλησιαστική τάξη, η πόλη της Παραμυθιάς. Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, με συνεχείς αναφορές “Άξιος”, τελέστηκε η...
18 Νοεμβρίου, 2023 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2023 - 13:01

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος (ΦΩΤΟ)

Τον νέο Μητροπολίτη της κ. Σεραπίωνα υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου με χαρά και εκκλησιαστική τάξη, η πόλη της Παραμυθιάς. Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, με συνεχείς αναφορές “Άξιος”, τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Επισκόπου Ευροίας Ηπείρου.

Στην ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη, συμμετείχαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, περισσότεροι από 30 ιεράρχες από ολόκληρη τη χώρα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι απερχόμενοι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Γιάννης Καράγιαννης, Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Αθανάσιος Ντάνης, Παναγιώτης Νταής και Βασίλης Τσίγκος αντίστοιχα, η προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας, ως τοποτηρητής, παρέδωσε την Ποιμαντορική ράβδο στον κ. Σεραπίωνα, ενώ ακολούθησε προσφώνηση από τον Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος καλωσόρισε το νέο Ποιμενάρχη εκ μέρους του λαού της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Τον νέο Μητροπολίτη κατά την τελετή της ενθρονίσεως προσφώνησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, η υπουργός κα. Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, και ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Παραμυθιάς κ. Βησσαρίων ως εκπρόσωπος του τοπικού κλήρου.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, αφού τιμάται και η μνήμη του Αγίου Αναστασίου εκ Παραμυθίας που μαρτύρησε στις 18 Νοεμβρίου του 1750.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς θα τελεσθεί Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος

Πηγή: ertnews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων