26/07/2021 26/07/2021 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας και ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας στο Καναλάκι Πρεβέζης, με  παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών εντός του Ιερού Ναού και τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως προβλέπει η νέα Κ.Υ.Α. Το Κυριακή 25 Ιουλίου, παραμονή της...
26 Ιουλίου, 2021 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 21:30

Η Μητρόπολη Παραμυθίας εόρτασε την ένδοξη Οσιοπαρθενομάρτυρα

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Παραμυθίας εόρτασε την ένδοξη Οσιοπαρθενομάρτυρα

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας και ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας στο Καναλάκι Πρεβέζης, με  παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών εντός του Ιερού Ναού και τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως προβλέπει η νέα Κ.Υ.Α.

Το Κυριακή 25 Ιουλίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παραμυθίας κ.κ. Τίτου, και τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός της Περιφέρειας Καναλακίου πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Νίκου, αναφερόμενος στον βίο, τα θαύματα και την προσωπικότητα της Αγίας Παρασκευής.

Την Δευτέρα 26 Ιούλιου, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό και τους ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες, και ιδιαίτερα στην Ηγουμένη Μοναχή Παρθενία Γεωργάκη και τη συνοδεία της, η Αγία Παρασκευή να τις προστατεύει και να δίνει σε αυτές δύναμη για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους στην Ιερά Μονή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων