16/08/2021 16/08/2021 Το Σάββατο 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της  Υπεραγίας Θεοτόκου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλυκής, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου, πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως. Με την παρουσία τους τίμησαν την πανήγυρη ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, λοιπές τοπικές...
16 Αυγούστου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2021 - 15:53

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Καναλλάκι

Διαδώστε:
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Καναλλάκι

Το Σάββατο 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της  Υπεραγίας Θεοτόκου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλυκής, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου, πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με την παρουσία τους τίμησαν την πανήγυρη ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, λοιπές τοπικές αρχές και ευσεβείς χριστιανοί. Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος  δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Την κυριώνυμο ημέρα, την Κυριακή 15 Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της  Υπεραγίας Θεοτόκου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλακίου, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Τίτου, πλαισιωμένου από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο π. Βελισσάριον Σάνταν και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καναλακίου πρωτ/ρο π. Σπυρίδωνα Νίκου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς, έτη πολλά με υγεία και μακροημέρευση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων