29/09/2021 29/09/2021 Eορτάστηκε και φέτος η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Δονάτου, πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιάτων, Γυρομερίου και Πάργας, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, η Παραμυθιά τιμά και θυμάται σήμερα τους 49 προκρίτους, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το ξημέρωμα της 29ης Σεπτεμβρίου 1943.  Σήμερα, Τετάρτη 29...
29 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2021 - 13:47

Ημέρα διπλής μνήμης στην Παραμυθιά

Διαδώστε:
Ημέρα διπλής μνήμης στην Παραμυθιά

Eορτάστηκε και φέτος η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Δονάτου, πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιάτων, Γυρομερίου και Πάργας, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, η Παραμυθιά τιμά και θυμάται σήμερα τους 49 προκρίτους, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το ξημέρωμα της 29ης Σεπτεμβρίου 1943. 

Σήμερα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθίας τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ των 49 εκτελεσθέντων προκρίτων της πόλεως της Παραμυθίας από τα Στρατεύματα Κατοχής.

Εν συνεχεία, ακολούθησε πομπή προς το Μνημείο των εκτελεσθέντων όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση παρουσία των αρχών της πόλεως και των συγγενών αυτών.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Αθηνά Καλύβα (Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας).

Το απόγευμα της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθίας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου, πλαισιωμένου των ιερέων και διακόνου της Ιερεάς Μητροπόλεως, παρουσία των πολιτικών αρχών του Νομού Θεσπρωτίας και αρκετών πιστών που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή και πήραν ευλογία από τον πολιούχο Άγιο Δονάτο προστάτη της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Αράπης.

Διαβάστε επίσης: 78 χρόνια από τη σφαγή των Προκρίτων της Παραμυθιάς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων