03/01/2021 03/01/2021 Με λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας ουρανοφάντορος του Μεγάλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς όπου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ. Τίτου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και των εφημερίων του Ιερού Ναού. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου...
03 Ιανουαρίου, 2021 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2021 - 15:57

Πρωτοχρονιά στον Άγιο Δονάτο και χειροτονία διακόνου

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά στον Άγιο Δονάτο και χειροτονία διακόνου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας ουρανοφάντορος του Μεγάλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς όπου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ. Τίτου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και των εφημερίων του Ιερού Ναού.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις υποδιάκονο τον κύριο Λάμπρο Μούτσιο, καταγόμενο από την Κεραμίτσα Φιλιατών, όπου υπηρετούσε ως ιεροψάλτης. Εν συνεχεία τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και κατόπιν η χειροτονία του εις διάκονον.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί τη ενάρξει του Νέου Έτους παρουσία του Δημάρχου Πᾳραμυθιάς Ιωάννη Καραγιάννη, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κυρίας Σταυρούλας Μπραΐμης-Μπότση και πιστών, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλον τον κόσμο και στον νέο ιεροδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως του ευχήθηκε ιδιαιτέρως καλή διακονία, να είναι άξιος και η χάρις του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου να τον στηρίζει στο θεάρεστο έργο του και να του δίνει δύναμη και υγεία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων