26/08/2023 27/08/2023 Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 η Εκκλησία εόρτασε τη μνήμη του Αγίoυ Αποστόλου Τίτου. Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Τίτος. Φέτος η εορτή είχε την ιδιαιτερότητα να συμπέσει με την ημέρα κατά την οποία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του...
26 Αυγούστου, 2023 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2023 - 2:31

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου ανήμερα της αποδοχής της παραίτησης του

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου ανήμερα της αποδοχής της παραίτησης του

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 η Εκκλησία εόρτασε τη μνήμη του Αγίoυ Αποστόλου Τίτου. Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Τίτος. Φέτος η εορτή είχε την ιδιαιτερότητα να συμπέσει με την ημέρα κατά την οποία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Σεβασμιωτάτου από τη θέση του εν ενεργεία Μητροπολίτη.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου την Πέμπτη παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου, πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Παρασκευή ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας ιερουργούντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτ/ρο π. Βελισσάριον και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της Απολύσεως διαβάστηκε η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου περί της παραιτήσεως του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ευχές από τις αρχές του τόπου, κληρικούς και πιστούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣHΣ:

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος

ΔΙΣ: Δεκτές οι παραιτήσεις των Θεσσαλονίκης Ανθίμου, Παραμυθίας Τίτου, Φλωρίνης Θεοκλήτου και Βελεστίνου Δαμασκηνού


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων