21/11/2018 21/11/2018 Σύμφωνα με πολύ παλαιά παράδοση κατά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πανηγυρίζει η Παναγία η Χρυσοπολίτισσα που αποτελεί και την επίσημο πολιούχο της πρωτευούσης της νήσου Νάξου,  όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας. Στα πλαίσια αυτά το απόγευμα της Τρίτης 20-11-2018 μεταφέρθηκε λιτανευτικά η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης από τον Ιερό...
21 Νοεμβρίου, 2018 - 12:02

Η Νάξος τιμά την Παναγία τη Χρυσοπολίτισσα

Διαδώστε:
Η Νάξος τιμά την Παναγία τη Χρυσοπολίτισσα

Σύμφωνα με πολύ παλαιά παράδοση κατά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πανηγυρίζει η Παναγία η Χρυσοπολίτισσα που αποτελεί και την επίσημο πολιούχο της πρωτευούσης της νήσου Νάξου,  όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας.

Στα πλαίσια αυτά το απόγευμα της Τρίτης 20-11-2018 μεταφέρθηκε λιτανευτικά η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου (όπου φιλοξενείται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους ) στο παρακείμενο Παρεκκλήσιο της Παναγίας και εκεί τελέσθηκε κατά το έθος ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου, ο οποίος και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Προ του “Νυν απολύεις….“ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσφώνησε τους προσκεκλημένους για την πανήγυρη Ιεράρχες, και εν συνεχεία έδωσε τον λόγο στον χοροστατούντα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως με αφορμή την μεγάλη Θεομητορική Εορτή. Ακολούθησε η Μικρά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και μετά το πέρας της Παρακλήσεως Ιερά Αγρυπνία μέχρι της πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τετάρτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων