26/12/2018 26/12/2018 Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα και στα τρία ευλογημένα νησιά (Νάξο, Πάρο και Αντίπαρο) της νησιωτικής Μητροπολιτικής περιφερείας της Παροναξίας. Από το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Πανηγυρικής...
26 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:44

Χριστούγεννα στην Εκατονταπυλιανή

Διαδώστε:
Χριστούγεννα στην Εκατονταπυλιανή

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα και στα τρία ευλογημένα νησιά (Νάξο, Πάρο και Αντίπαρο) της νησιωτικής Μητροπολιτικής περιφερείας της Παροναξίας. Από το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος στην οποία ο Σεβασμιώτατος μεταφέροντας το Μήνυμα της Εορτής μεταξύ άλλων ανέφερε πως «τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων η Αγία μας Εκκλησία μας καλεί νά αναλογιστούμε ποιό είναι αυτό που πραγματικά έχει αξία στήν ζωή μας.

Και τούτο βέβαια δέν είναι απλώς το δώρο αλλά ο θησαυρός της πίστεως. Τα φετινά Χριστούγεννα αλλά και κάθε Χριστούγεννα η Γέννηση του Κυρίου είναι μια πρόσκληση για αναγέννηση της πίστεως μέσα μας. Από τότε πού συνέβη το γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού στή Βηθλεέμ, το Ευαγγέλιο που είναι το δικό Του μήνυμα, μας καλεί να θυμηθούμε ποιός πραγματικά είναι ο Χριστός, τι έκανε για εμάς και γιατί είναι Αυτός τό τέλειο δώρο«.

Από νωρίς το πρωί πιστοί συμμετείχαν τόσο στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής όσο και στους άλλους Ναούς της πόλης και του νησιού για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα, συμμετέχοντας στον Όρθρο με τους εξαίσιους Εκκλησιαστικούς Ύμνους και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας βρέθηκε κοντά στους γέροντες και τις γερόντισες του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου «Παναγία Εκατονταπυλιανή« Πάρου. Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Πάρου και ευχήθηκε σε όλους τους τρόφιμους και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γηροκομείου, ενώ το μεσημέρι γευμάτισε μαζί τους και προσέφερε σε όλους αναμνηστικά δώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων