07/07/2023 07/07/2023 Όπως κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2023» προς τιμήν του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής πόλεως Νάξου (Μετόχι της Ιεράς Μονής Φανερωμένης). Το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ως άνω Ιερά Μονή, όπου χοροστάτησε...
07 Ιουλίου, 2023 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2023 - 19:15

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής ξεκίνησαν τα «Νικοδήμεια» στη Νάξο

Διαδώστε:
Από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής ξεκίνησαν τα «Νικοδήμεια» στη Νάξο

Όπως κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2023» προς τιμήν του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής πόλεως Νάξου (Μετόχι της Ιεράς Μονής Φανερωμένης).

Το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ως άνω Ιερά Μονή, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Χρυσόστομο Σταυράκη (ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο), τους Πρωτοπρ. Νικόλαο Ρώτα και Νεκτάριο Αλεξόπουλο, τον Οικονόμο Νικόλαο Κασμά και τους Διακόνους Νεκτάριο Σκουλάτο και Παναγιώτη Σιαχάμη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς όλους.

Να σημειωθεί πως τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, συμμετείχε πλήθος κόσμου, από την πόλη και τα χωριά της Νάξου, με πρώτους τους τοπικούς άρχοντες του νησιού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων